“So what?”, se je na Twitterju odzval Emil Rojc, član Socialnih demokratov in župan Ilirske Bistrice, znan po nasprotovanju ilegalnim migracijam, zaradi česar je večkrat postal tarča nekaterih vidnih članov te stranke. Tokrat je po njem udarila – in to ne prvič – Tanja Fajon, nova vršilka dolžnosti predsednice SD.

Župan ilirske Bistrice Emil Rojc je znan po svojem uporništvu, vendar ne brez razloga, zaradi česar je postal trn v peti stranki SD, katere član je že vrsto let. Predvsem vprašanje ilegalnih migracij jih je mnogokrat razdvojevalo, kar pa ni bilo povšeči vidnim zagovornikom multikulturalizma, zato je v medijih slišal že marsikatero pikro na svoj račun. Prav ne podpira vsakotedenskih petkovih protestov, ki se jih prav udeležujejo vidni člani SD.

Emil Rojc@RojcEmil

Tanja Fajon v kontekstu vprašanja, ali se mislijo Socialni demokrati v bodoče komu odreči, o meni pove:
» … In če bosta najina pogleda diametralno nasprotna, potem ne vidim vezi, ki bi naju povezovala.«
Moj odgovor pa: »So what?« (Mladina 5. JUNIJ 2020)

Rojc je znan predvsem kot župan, ki se bori za svoje občane, saj se ti dnevno soočajo z ilegalnimi migracijami – občina Ilirska Bistrica je namreč najbolj oblegana vstopna točka na Primorskem. Med drugim se kljub drugačnim stališčem SD aktivno zavzema za uveljavitev 37.a člena Zakona o obrambi, ki bi Slovenski vojski omogočil, da pri varovanju meje pomaga policistom. Aprila je tako ministru za obrambo Mateju Toninu predal podpise 23 županov obmejnih občin, ki podpirajo aktivacijo 37.a člena. Trdijo, da se ljudje slovenskih vojakov ne bojijo in da želijo večjo varnost.

Matej Tonin

@MatejTonin

Župan Il. Bistrice g. Rojc mi je predal podpise 23 županov obmejnih občin, ki podpirajo aktivacijo člena. Trdijo, da se ljudje @Slovenskavojska ne bojijo in da želijo večjo varnost.

SLO politika mora preseči strankarske razprtije in končno prisluhniti ljudem!

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

Na vprašanje Mladine o sodelovanju z Rojcem je tako Tanja Fajon odgovorila: ” /…/ in če bosta najina pogleda diametralno nasprotna, potem ne vidim vezi, ki bi naju povezovala.” Na izjavo Fajonove v svojem tvitu Rojc odgovarja: “So what?”, s čimer nakazuje, da mu je popolnoma vseeno za njeno mnenje, ki očitno ni v interesu članov stranke. Njuni pogledi pa so že razhajali v preteklosti, ker je dejansko verjel deklici, ki so jo napadli migranti in tega ni skušal prikriti, temveč je opozarjal na nevarno stanje v državi. Fajonova tega ne vidi. Ona se skriva v Evropskem parlamentu. Ko pa odjeknejo streli na božičnem sejmu v Strasbourgu, kakor se je to zgodilo lanskega decembra, pa skoči v bran terorista.

Alojz Kobe@kobealojz

Morda pa bi Tanja Fajon spremenila svoj pogled, če bi se kdaj iz dobro varovanega evropskega dela Brusla sprehodila v jugo zahodni Brusel, ali morda kdaj spregovorila s kakšnim državljanom Slovenije ki živi ob meji, morda prisluhnila celo SD županom? https://twitter.com/RojcEmil/status/1272417975929364481 

Emil Rojc@RojcEmil

Tanja Fajon v kontekstu vprašanja, ali se mislijo Socialni demokrati v bodoče komu odreči, o meni pove:
» … In če bosta najina pogleda diametralno nasprotna, potem ne vidim vezi, ki bi naju povezovala.«
Moj odgovor pa: »So what?« (Mladina 5. JUNIJ 2020)

Uredništvo, prvotno objavljeno TUKAJ.