Po podatkih Sledilnika, ki ga želi vlada na tiho ukiniti, ker poroča o neprijetni resnici, se število okuženih zaradi novega koronavirusa iz dneva v dan povečuje. V petek so namerili kar 1782 novih okužb (tedensko povprečje je 1646).

Na današnji dan so umrli trije ljudje, v bolnišnicah jih je 131, 16 pa na intenzivni terapiji od tega 13 na respiratorju. Poudariti je potrebno, da smo še vedno sredi poletja, tisti pravi jesenski val pa bo po številkah sodeč še veliko hujši, kot je bil lansko leto. Očitno so najnovejše različice omikrona izjemno kužne.

Z zaskrbljenostjo lahko pričakujemo kaj se bo zgodilo jeseni, glede na to, da imamo vlado, katera se je zavihtela na prestol prav s pomočjo kovidiotnega gibanja. Gibanje Svoboda pomeni gibanje za svobodo pred vsakimi koronavirusnimi varnostnimi ukrepi in vlada temu zelo jasno sledi – NIJZ ne upa zapovedati nošenje mask v bolnišnicah, ampak ljudem le svetuje, da jih nosijo zraven. Predsednik vlade Robert Golob se je sam izkazal za kovidiota, ko je napovedal poletno protikovidno “terapijo” z morsko vodo in soncem. Minister za zdravje Danijel Bešič Loderan pravi, da so cepiva neučinkovita.

Celo novinarka RTV Slovenija Marta Raboršek relativizira to kugo 21. stoletja, ki je pobila toliko nedolžnih in jo imenuje za prehlad. Očitno se niti na izvršilno oblast niti na medije ne gre več zanašati.

Če ste del ranljive skupine ali imate domače, ki so v tej skupini, ste upravičeno zaskrbljeni. Kako bo vlada kovidskeptikov, ki sanja o smrtonosnem švedskem modelu vodila priprave na pandemijo? Minister ne bo ljudi pozival naj se cepijo, NIJZ si ne bo upal svetovati, kaj šele ukazati ljudem, da nosijo maske. To je pod zdajšnjim ustavnim sodiščem itak neustavno početje.

Očitno bomo morali državljani vzeti stvari v svoje roke in se paziti. Tako pred kovidioti kot pred vlado, ki so si jo izvolili.

Uredništvo