V zadnjih 24 urah smo na interventno številko policije 113 sprejeli 1530 klicev. Med 579 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 99 prometnih nesreč, 50 kršitev javnega reda in miru ter 112 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 84 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 13 z lahko in 2 s hudo telesno poškodbo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 2 voznika osebnih avtomobilov na območju Policijskih uprav Ljubljana in Koper. Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 9 vozil na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Koper, Kranj in Murska Sobota.

Ob 4.10 je na južni ljubljanski obvoznici med izvozom in uvozom priključka Ljubljana-Jug osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo in zapeljalo v obcestni jarek. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Ljubljana. Na kraju dogodka so posredovali tudi policisti in delavci DARS-a.

Včeraj, nekaj po 10. uri se je na enem izmed parkirišč na Jurčkovi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik kombija s kesonom in pešec. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik kombija pri vožnji vzvratno trčil v pešca, ki je nenadoma stopil na vozišče. Gasilci GB Ljubljana so poškodovanca skupaj z reševalci NMP imobilizirali pod vozilom, ga izvlekli na prosto in prenesli do reševalnega vozila. Pešec se je huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 18. ure se je na cesti od Volavelj proti Zgornji Besnici zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motoristka. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik, ki je vozil v smeri Zgornje Besnice zapeljal na nasprotno stran ceste in trčil v motoristko, ki je pripeljala nasproti. Pri tem se je motoristka lažje telesno poškodovala.

Včeraj, okoli 11.30 se je na cesti od Rovt proti Medvedjem Brdu zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik osebnega vozila zaradi nepravilnega premika trčil v kolesarja. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval.

Včeraj, okoli 9.30 se je na Podutiški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznica ni upoštevala znaka rdeče luči in je v križišču odvzela prednost drugemu vozniku. Pri tem sta se udeležena voznika lažje telesno poškodovala.

Ob 17.40 je pri naselju Herinja vas, občina Novo mesto, na stezi za motokros padel motorist. Na kraju so ga oskrbeli reševalci NMP Novo mesto. Helikopter SV v spremstvu dežurne ekipe HNMP Brnik je poškodovanca prepeljal v UKC Ljubljana. Gasilci PGD Otočec so zavarovali kraj pristanka in usmerjali helikopter.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 40 intervencij na javnem kraju in 10 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 2 kršitelja na območju Policijskih uprav Ljubljana in Murska Sobota. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so izrekli ukrep prepovedi približevanja 2 osebama na območju Policijskih uprav Ljubljana in Novo mesto.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 44 tatvin, 22 vlomov, 16 poškodovanj tuje stvari, 8 ponarejanj denarja, 5 groženj, 5 ropov, 4 nasilja v družini, 3 povzročitve telesnih poškodb, 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 1 preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi in 1 ponarejanje listin.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 178 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 165 na območju PU Novo mesto in 13 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Maroka (46), Kube (38) in Rusije (25).

 

Spletno uredništvo, M.V.