Po poročanju portala Siol.net, naj bi se Janša in Merklova na njeno pobudo slišala še danes. Kot je bilo razbrati iz medijskih poročil, je bil predsednik slovenske vlade imenovan tudi v ožjo delovno skupino, ki naj bi se ukvarjala s problemom, ki nastaja pri sprejemanju evropskega proračuna za naslednjih 7 let.

Nemška kanclerka Angela Merkel je namreč včeraj na vrhu EU obvestila kolege iz drugih članic, da bo poskušala v prihodnjih dneh v pogovorih s Poljsko in Madžarsko najti sprejemljivo rešitev za potrditev svežnja za okrevanje unije po pandemiji novega koronavirusa. H kompromisu je po njenih besedah pozval tudi slovenski premier Janez Janša. “Slovenski premier Janez Janša je vnovič vse pozval, naj si prizadevajo najti kompromis, kar si seveda želi tudi nemško predsedstvo,” je dejala. Torej povsem drugače, kot so nas prepričevali mediji, ki so poročali povsem nasprotno in želeli ustvariti vtis, da slovenski predsednik vlade povzroča razdor in sramoti državo.

Predsednik vlade je predstavil situacijo drugega vala epidemije v Sloveniji. K sreči je zadnje dni bolnišnično zdravljenje zapustilo več ljudi, kot pa je bilo tistih izmed na novo okuženih, ki so bili potrebni bolnišničnega zdravljenja. A število okuženih je še vedno zelo visoko. V Sloveniji smo začeli uvajati hitre teste, pripravljamo tudi nacionalni program cepljenja. Za načrtovanje ukrepov in tudi za učinek na splošno občutje v javnosti so zelo pomembne zanesljive napovedi glede tega, kdaj bo cepivo na razpolago in kdaj bo dostopno v večjih količinah. Če v večjih količinah še ne bo tako kmalu dostopno, bo verjetno tudi Slovenija izvedla vsesplošno testiranje, podobno kot Slovaška, da bi na tej podlagi skušala z usmerjenimi ukrepi čim bolj omejiti in ustaviti epidemijo.

So pa nekateri mediji iz svojih glavnih strani že potisnili v ozadje vse članke, s katerimi so predsednika vlade napadali, kakšno sramoto dela Sloveniji.

Uredništvo