Otroci, ki so se danes udeležili poletnih aktivnosti, so v multimedijskem centru v Krpanovem domu spoznavali dvorec Ravne.
Ogledali so si kratko filmsko predstavitev, izrezali lutko grofa in grofinje in izdelali grb. Spoznali so hitrost potovanja v času posameznih lastnikov in življenje v dvorcu skozi letne čase. Gospa Anita Boštjančič pa jim je prijazno postregla z odličnimi »dvorskimi« palačinkami.
Za nami je že polovica poletnega programa. Otroci odhajajo domov zadovoljni, starši so pohvalili vsebine. Udeleženci se vsak dan nekaj novega naučijo. Na Zavodu za turizem smo poletno dogajanje vzeli zelo resno in se nanj dobro pripravili. Pa ne samo naši animatorji; vsi izvajalci so odlično opravili svoje predstavitve. Otroci se dnevno seveda menjavajo, ostaja pa vsakodnevna sredina dvanajstih otrok. Ti so izjemno vedoželjni in ustvarjalni. Na Zavodu želimo, da bi jih kot skupino ohranili tudi v zimskem času. Žal še vedno ostaja prisotnost starejših občanov predvsem izziv.
Odrasli obiskovalci Krpanovega doma in starši smo se danes strinjali, da premalo poznamo dvorec Ravne in njegove prebivalce. Na Zavodu bomo organizirali dogodek na to temo tudi za odrasle. Septembra, ko bo mesec pivškega turizma, bo za to primeren čas.
Jana Gržinič
Vir; https://www.pivka.si/