V soboto je bilo zaradi neurja poplavljenih več odsekov cest na območju policijske uprave Koper. Na območju Ilirske Bistrice je bila nekaj časa neprevozna cesta Ilirska Bistrica – Jelšane (pri Dolenjem potoku), Ilirska Bistrica – Ribnica (med Dolnjo in Gornjo Bitnjo), cesta Pivka – Knežak, zvečer je bil zaprt odsek regionalne ceste Ribnica – Divača, pri Bujah, ponoči je poplavilo tudi cesto Senožeče – Sežana in povezovalno cesto Dragonja – Sečovlje. V nedeljo je bila pod vodo tudi cesta pri Postojnski jami.

foto: PU Koper

Najbolj je bila ogrožena vas Novokračine, predvsem zato, ker bi lahko zalilo nekaj hiš, ogrožene so bile pa tudi vasi ob reki Reki. Sprožil se je tudi plaz pri vasi Pavlica, kjer je bila prav tako zaprta lokalna cesta.

Policisti so ves ta čas urejali promet, predvsem fizično, dokler niso bili postavljeni znaki za zapore ceste, in opozarjali na nevarnosti. Policisti so naredili vse, kar je potrebno za zaščito življenja in premoženja ljudi.
V Ilirski Bistrici je bil aktiviran tudi Občinski štab Civilne zaščite, s katerim so policisti korektno ves čas sodelovali in jim sporočali informacije o nevarnosti na terenu.

Uredništvo