V četrtek, 9.3.2023, se je skupina fantov iz OŠ Toneta Tomšiča Knežak udeležila regijskega podjetniškega tekmovanja Popri v Novi Gorici. S svojo idejo EPC – eco phone case so prepričali komisijo in si priborili mesto v finalu.

Tijan Penko, Tjaž Fatur, Valter Kapelj in Miha Kapelj so pod okriljem ekipe Mrežnega podjetniškega inkubatorja Perspektiva, Jureta Gustinčiča in Tanje Blažek iz OŠ Knežak razvijali idejo, 100-odstotno razgradljivega ovitka za telefon, vse od novembra. Skozi razvoj ideje je ekipa naletela na prenekatero oviro, a s pomočjo lokalnih podjetnikov in mentorjev so vse ovire uspeli zaobiti.

Vir: Občina Ilirska Bistrica

Do finalnega tekmovanja, kjer se bo predstavilo 12 najboljših ekipi iz celotne Slovenije, ekipo čaka še precej dela. Idejo bodo dodatno razvili, zato bomo veseli vsake podpore lokalnega okolja bodisi v znanju bodisi v spodbudni besedi.

Dan »D« bo 4. aprila, ko bo ekipa predstavljala OŠ Toneta Tomšiča Knežak, občino Ilirska Bistrica, Mrežni podjetniški inkubator Perspektiva in vse mlade iz primorsko notranjske regije na državnem tekmovanju. Držimo pesti zanje.

Občina Ilirska Bistrica se zahvaljuje LAS – Društvu za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom, ki s sofinanciranjem omogoča usposabljanje učiteljev na področju podjetništva in opolnomočenje mladih.

 

Spletno uredništvo, M.V.

Vir: Občina Ilirska Bistrica