Korakamo proti koncu veselega decembra, h koncu leta 2022 in k začetku prazničnih dni. Ob tej priložnosti nam je voščilo namenila tudi evropska poslanka Romana Tomc. 

Dragi prijatelji, adventni čas je znamenje miru in upanja. Miru s samim seboj, s svojimi odločitvami.

Mnogo ljudi je v stiski in v tem delu leta je pomembno, da se spomnimo tudi na vse tiste, ki praznikov ne bodo preživeli s svojimi bližnjimi, temveč na delu, službah za nujno pomoč in prostovoljcem.

Je tudi čas, ko se odpirajo nova vprašanja. Prepogosto se osredotočamo na stvari, ki nas razdvajajo, namesto na to kar nas povezuje. Pomagajmo drug drugemu, tudi če je vse, kar lahko damo, le lepa in topla beseda.

Je čas za pogled v preteklost in v prihodnost. Čas, ko se spomnimo na vse dneve in trenutke preteklega leta, polne sreče in miline, ko zapremo oči in si zaželimo: naj ne mine. Naj bo leto ki prihaja, polno takšnih trenutkov.

Želim vam vesel in blagoslovljen Božič. Preživite te praznike z ljudmi, ki jih imate radi, delite objeme in se obdarujte z nasmehi. Ko to počnemo, imamo namreč moč, da naredimo ta svet boljši prostor.

Ponosno praznujmo dan samostojnosti in enotnosti, v prihajajočem letu 2023 pa vam želim obilo sreče, zdravja in osebnega zadovoljstva.

Srečno!

Posnetek voščilnice si lahko ogledate tukaj.

 

Spletno uredništvo, M.V.

Vir: romanatomc.si