V ponedeljek, 8. julija 2019, si bo predsednik Vlade RS Marjan Šarec skupaj z ministrom za notranje zadeve Boštjanom Poklukarjem in generalno direktorico policije mag. Tatjano Bobnar ogledal razmere na meji z Republiko Hrvaško na območju občin Ilirska Bistrica, Kostel in Črnomelj.

Ob 10.30 je predvideno tudi srečanje z županom Ilirske Bistrice, Emilom Rojcem. Do obiska prihaja verjetno v luči povečanega pretoka migrantov čez mejo med Slovenijo in Hrvaško. V prvega pol leta je namreč na črno čez mejo iz Hrvaške v Slovenijo prišlo 5.345 migrantov. Lani v tem času 3.633. Nezakonitih prehodov meje je bilo 47 odstotkov več kot lani. To je ugotovila policija, ki je ta mesec skoraj neverjetno hitro, dva tedna prej kot prejšnje mesece, objavila poročilo o ilegalnih migracijah v prvih šestih mesecih.

Prav tako so nekateri prebivalci začeli opozarjati na nočne pohode migrantov o čemer priča spodnja fotografija:

Foto: Fb

“Skupinski nočni pohod PD Slavnik sinoči ob 23.45 skozi Skadanščino (če hočete verjeti),” je ob objavi posnetka cinično zapisal uporabnik družbenega omrežja Facebook Stojan Vlahovič.

V resnici je posnetek srhljiv, saj ob misli, da bi bila takrat zunaj vaša hčerka, človeku zaledeni kri v žilah. Vidi se skupina najmanj 25 ilegalnih migrantov, kako vsem na očeh korakajo skozi vas.

Uredništvo