Policisti policijske uprave koper so končali obravnavanje pretepa v Selcah in podali naslednjo izjavo za javnost:

“16. novembra 2018 okoli 2. ure so policisti v naselju Ilirska Bistrica opazili sumljiv osebni avtomobil, v katerem je bilo več potnikov. Zaradi preprečevanja in odkrivanja nedovoljenih migracij ter čezmejne kriminalitete so policisti pričeli s predpisanimi znaki zaustavljati
vozilo, da bi izvedli kontrolo. Voznik na večkrat ponovljene predpisane znake policistov ni ustavil, temveč je z nezmanjšano hitrostjo nadaljeval z vožnjo proti Postojni. Zaradi izvedbe postopka prisilne ustavitve tega motornega vozila sta bili iz Postojne proti Pivki napoteni dve policijski patrulji.

Okoli 2.10 ure je patrulja Policijske postaje Postojna, na nujni vožnji proti Pivki, na glavni cesti pri vasi Selce opazila osebo, ki leži na vozišču. Policista sta vozilo nemudoma ustavila in pristopila do osebe, ki je krvavela in bila vidno poškodovana po obrazu. Osebo sta odnesla z vozišča in mu nudila prvo pomoč. Na kraj je bila nato poklicana enota nujne medicinske pomoči iz Postojne, postojnska policista pa sta nadaljevala pot do vasi Kal, kjer sta uspešno izvedla postopek prisilne zaustavitve pobeglega motornega vozila (dva vodiča, državljanka Slovenije in državljan Afganistana, s štirimi ilegalnimi migranti).

V vas Selce je bila v tem času napotena druga policijska patrulja, ki je z zbiranjem obvestil ugotovila, da je pretepeni 24-letni Pivčan, ki se je v bližnjem gostinskem lokalu sprl z gosti. Poškodovanega so po nudeni prvi pomoči uslužbenci NMP odpeljali na travmatološki oddelek UKC Ljubljana na nadaljnje preglede, in sicer zaradi suma hudih telesnih poškodb.

Policisti Policijske postaje Postojna so 16. 11. 2018 zaradi podanih razlogov za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje Nasilništva, v jutranjih urah v vasi Selce opravili ogled kraja, zbrali prva obvestila in identificirali pet oseb, ki bi lahko o zadevi dale koristne podatke za uspešno izvedbo kazenskega postopka. Zaradi informacij občanov in na podlagi do takrat zbranih obvestil so policisti istočasno v vojašnici v Postojni, ob pomoči Vojaške policije, izvedli postopke ugotavljanja identitete oseb, zbiranje obvestil in zaseg predmetov. V nadaljevanju je bilo opravljenih 16 razgovorov z občani in štirje postopki
prepoznave oseb po fotografijah. Čez nekaj dni je bilo pridobljeno tudi zdravniško obvestilo o telesni poškodbi, iz katerega izhaja, da je pretepeni 24-letni Pivčan utrpel lahke telesne poškodbe.

Na podlagi zbranih obvestil tako izhaja, da se je med 23. uro in polnočjo s kombiniranim vozilom Slovenske vojske v gostinski lokal v vasi Selce pripeljalo osem oseb v civilnih oblačilih. V tem času je bilo v lokalu že nekaj drugih gostov. Ob prihodu v lokal je teh osem naročilo pijačo. Med popivanjem so nekateri med njimi pričeli z razbijanjem kozarcev in se
zapletli v verbalni prepir z gosti. Kljub temu jim je natakarica postregla še z zadnjo pijačo, da bi lahko ob 2. uri zaprla lokal. Medtem, ko sta dva od pripadnikov Slovenske vojske odšla iz lokala, je preostalih šest v pritličju stanovanjske hiše, v kateri se nahaja gostinski lokal, vstopilo v kuhinjski prostor, kjer so bile tri osebe. Eden od pripadnikov Slovenske vojske je s pulta v kuhinji vzel nož in se z njim “igral”, vendar z njim ni nikomur grozil. Med zapuščanjem lokala je nato 24-letni Pivčan osebam v kuhinji namenil nekaj “krepkih” besed, zato sta 30-letni Mariborčan in 28-letni Kočevec, stekla za njim iz lokala in ga po približno 100 m ujela na avtobusnem postajališču pri glavni cesti. Tam sta z njim fizično
obračunala. Pretepača sta se nato vrnila v gostinski lokal, kjer je eden od njiju videl natakarico, ki v rokah drži telefon. Pristopil je do nje, jo z roko prijel za vrat, z drugo roko pa jo udaril po obrazu in ji zagrozil, da ne sme klicati policije. Nakar se je skupina osmih moških s kombiniranim vozilom Slovenske vojske odpeljala s kraja.

Policisti bodo zato zoper 30-letnega Mariborčana in 28-letnega Kočevca podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve kaznivega dejanja nasilništva.”

Uredništvo