V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.367 klicev. Med 582 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 151 prometnih nesreč, 49 kršitev javnega reda in miru ter 77 kaznivih dejanj.

V 122 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 28 so bili udeleženci lažje in v 1 nesreči hudo telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 5 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 2 voznika.

Ob 6.45 je na Ljubljanski cesti v Spodnjih Hočah, občina Hoče-Slivnica, prišlo do prometne nesreče, v kateri je trčilo 5 osebnih vozil. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje in posuli iztekle motorne tekočine. Dve osebi so reševalci sta prepeljani na zdravljenje v UKC Maribor.

Ob 8.38 sta na cesti Koper–Izola, na izvozu Izola, trčila osebno in kombinirano vozilo. Gasilci JZ GB Koper so kraj dogodka zavarovali ter nudili pomoč reševalcem NMP pri iznosu ponesrečenke iz vozila do reševalnega vozila.

Ob 9.17 sta na Cesti na Roglo v Zrečah trčila osebno in tovorno vozilo. Gasilci PGD Zreče so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nudili prvo pomoč poškodovani osebi in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Slovenske Konjice so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v SB Celje.

Ob 11.01 sta na dolenjski avtocesti v smeri Ljubljane, pred cestninsko postajo Dob, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Stična, Trebnje in GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, s tehničnim posegom iz enega od vozil rešili ukleščenega voznika in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Reševalci NMP so oskrbeli poškodovano osebo.

Ob 11.47 sta v križišču na Andrijaničevi cesti v Novem mestu trčili tovorni vozili. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali iztekle motorne tekočine, umaknili vozili na rob cestišča in nudili pomoč delavcem cestnega podjetja. Reševalci NMP Novo mesto so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v SB Novo mesto.

Ob 13.00 je pri naselju Stranska vas, občina Novo mesto, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in trčilo v drevo. Gasilci GRC Novo mesto so odklopili akumulator, izvlekli vozilo in ga pomagali naložiti na avto vleko. Reševalci NMP Novo mesto so poškodovano voznico oskrbeli in prepeljali v SB Novo mesto.

Ob 16.22 je pri naselju Občice, občina Dolenjske Toplice, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in trčilo v drevo. Vozilo je nato odbilo nazaj na cesto. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, odmaknili vozilo s cestišča in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Novo mesto so poškodovano osebo oskrbeli na kraju dogodka in jo prepeljali v SB Novo mesto.

Ob 17.45 je v naselju Grajenščak, občina Ptuj, kombinirano vozilo zapeljalo v obcestni jarek, od koder se je odbilo nazaj na cesto in obstalo na boku. Gasilci PGD Ptuj in Grajena so s tehničnim posegom rešili osebo iz vozila, odklopili akumulator, nudili pomoč reševalcem pri oskrbi treh poškodovancev, nevtralizirali iztekle motorne tekočine ter zavarovali in razsvetljevali kraj nesreče. Poškodovance so na kraju oskrbeli reševalci NMP Ptuj, ena poškodovana oseba pa je bila prepeljana v SB Ptuj.

Ob 17.58 je na podravski avtocesti na razcepu Draženci, občina Hajdina, osebno vozilo zapeljalo v zaščitno ograjo. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj nesreče in na poškodovanem avtomobilu odklopili akumulator.

Ob 18.43 je na cesti Vipava–Razdrto, občina Vipava, zagorelo osebno vozilo. Gasilci GRC Ajdovščina, PGD Podnanos, Vipava, Postojna, Hruševje, Razdrto in Veliko Ubeljsko so zavarovali kraj dogodka in pogasili uničeno osebno vozilo.

Ob 19.49 je na cesti Trbovlje–Zagorje v naselju Bevško, občina Trbovlje, osebno vozilo trčilo v betonski oporni zid. Gasilci PGD Trbovlje mesto so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, s tehničnim posegom iz vozila rešili poškodovano osebo ter nudili pomoč pri oskrbi in prenosu poškodovanca do reševalnega vozila reševalcem NMP Trbovlje.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 36 intervencij na javnem kraju, 13 pa v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 5 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 31 tatvin, po 13 vlomov in poškodovanj tuje stvari, 5 groženj, po 4 povzročitve telesnih poškodb in nasilja v družini, 3 ponarejanja denarja, 2 ponarejanji listin ter po 1 rop in kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V času od 22. do 24. 10. 2023 je bil v Mariboru ukraden osebni avtomobil Volkswagen T-Roc, sive barve, registrskih številk LJ 83-SPL.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 140 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 109 na območju PU Novo mesto, 30 na območju PU Koper in 1 na območju PU Kranj. Med njimi so obravnavali največ, po 25 državljanov Afganistana in Pakistana ter 18 Maroka.

Spletno uredništvo