Na območju policijske Koper so policisti od petka, 7. 12. od 7.00 ure, do danes, 10. 12. do 7.00 ure, obravnavali 21 nedovoljenih prehodov državne meje.

Po enotah obravnave: Ilirska Bistrica 17  in  Postojna 2 ter po enega Koper in Piran. Za mednarodno zaščito ni zaprosila nobena oseba. 12 oseb je bilo že vrnjenih na Hrvaško,  9 pa jih je  bilo najavljenih za vračanje v danes. Obravnavane osebe po državljanstvu: Maroko 4, Pakistan 4, Albanija 4, Irak 3, Afganistan 2, Egipt 2, Maroko 1, Tunizija 1.

V soboto ob 5.15 so policisti v Gradišču pri Materiji ustavili osebni avto WV Golf, albanskih registrskih tablic, katerega je vozil državljan Albanije z urejenim statusom v EU, njegov sovoznik pa je bil prav tako državljan Albanije z urejenim statusom v EU. Prevažala sta tri državljane Albanije, ki so prestopili mejo ilegalno. Organizatorja sta bila pridržana in s kazensko ovadbo privedena k preiskovalnemu sodniku, ki je zanju odredil pripor. Ostali državljani Albanije so bili vrnjeni na Hrvaško.

Danes ponoči, ob 1.10, so policisti v Ilirski Bistrici ustavili osebni avto R-Megane, registrskih številk Makedonije. Vozil ga je 27-letni državljan Srbije, ki je prevažal 6 ilegalnih migrantov (3 državljane Pakistana, 2 državljana Egipta in enega državljana Afganistana). Eden  je bil skrit v prtljažniku. Vozniku je bila odvzeta prostost, sledi mu kazenska ovadba.

Na Policijski upravi Koper se v zadnjem letu srečujejo s povečano problematiko ilegalnih prestopov. Veliko energije in časa vlagamo predvsem v prijetja vodičev, ki organizirajo ilegalne prehode, in s tem povezanimi kriminalističnimi preiskavami. Letos so kriminalisti k preiskovalnemu sodniku tako privedli že 101 osumljenca, za 91 oseb pa je preiskovalni sodnik odredil pripor.
Uredništvo