Prvo večje neurje z obilnimi padavinami je prve dni februarja 2019 zajelo del območja občine Pivka. Občina Pivka je s sredstvi iz občinskega proračuna poskrbela, da se je saniralo poljske poti v Narinu, Veliki Pristavi, Novi Sušici, Stari Sušici, Gornji Košani, Pivki, Petelinjah, Zagorju in na Suhorju. Vrednost opravljenih del je 25.500 €.

Drugo večje neurje z obilnimi padavinami se je zopet zgrnilo na del območja Občine Pivka v zadnjih dneh meseca maja 2019. Ponovno so poškodovane poljske poti v Gornji Košani in na Stari Sušici. Trenutno se pridobiva ponudbe za izvedbo sanacije poti z ureditvijo odvodnjavanja. Nujna sanacijska dela na poškodovanih poljskih poteh se bodo operativno izvajala v mesecu juliju.

Vse uporabnike poljskih poti naprošamo za strpnost in razumevanje. Predlagamo pa, da s svojimi dejanji na kmetijskih površinah ne poslabšujejo stanja na terenu; omogočiti je namreč treba odtekanje in ustrezno odvajanje padavinske vode, kar je zelo odvisno od posamezne situacije na terenu.

Povzeto po pivka.si