Pozornost je na protestih vzbudil glasni komunist Matjaž Fijavž, ki zdaj proslavlja odstop ministra Hojsa in grozi s čistko.

Spoznajte tega protestnika

Že nekaj tednov ob petkih potekajo protesti skrajnih levičarjev, ki jih med drugim odkrito podpirajo stranke LMŠ, skrajna Levica in Socialni demokrati, ki so pravna naslednica Zveze komunistov Jugoslavije. No, glasnega komunista smo zasledili na družbenem omrežju Facebook. Gre za Matjaža Fijavža, ki je zaposlen pri enem večjih slovenskih trgovcev, predstavlja pa se kot “človek za ljudi spoštovanje do vseh, kateri so človeški in imajo pošten namen..delo in dejanja …” Med drugim na svojem profilu, kot zmago, proslavlja tudi odstop ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa.

Protesti in zavzemanje za komunizem pa niso edina prostočasna aktivnost Fijavža, ta namreč kar prek Facebooka posreduje tudi pri sumljivih kreditih. V preteklosti so se posojila prek Facebooka ponujala po oderuških obrestnih merah ali pa na meji zakonitosti in mnogi, ki so jih v stiski najeli, so ostali brez vsega svojega premoženja!

Kot vse kaže, pa se sicer komunistično usmerjeni Fijavž ukvarja tudi s postranskim poslom, prek svojega Facebook profila namreč ponuja kredite prek različnih ponudnikov: “Za vas uredimo,vse vrste kredita preko slovenskih ponudnikov.” Pri takšnih “kreditih” , ki se posredujejo prek družbenih omrežij gre pogosto za posojila z oderuškimi obrestmi ali pa z obrestmi na meji zakonitosti. Mnogi se s takšnimi posojili, za katere jamčijo s svojim premoženjem in jih najamejo v stiski, grdo opečejo in ostanejo brez vsega premoženja.

M.G., prvotno objavljeno tukaj.