V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.076 klicev. Med 454 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 97 prometnih nesreč, 59 kršitev javnega reda in miru ter 65 kaznivih dejanj.

V 87 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 8 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči huje telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je 1 oseba izgubila življenje. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 2 voznikoma zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika na območju PU Celje.

Ob 4.44 se je na Vipavski cesti pri pokopališču v Rožni dolini, občina Nova Gorica, zgodila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženo eno osebno vozilo. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka, pogasili gorečo vozilo in očistili cestišče. Vozilo je bilo v nesreči uničeno, poškodovanih v nesreči ni bilo. Posredovali so tudi reševalci NMP Nova Gorica in policija.

Ob 12.15 je na avtocesti med priključkoma Novo mesto zahod in Mirna Peč pri naselju Dolenje Karteljevo, občina Novo mesto, gorelo osebno vozilo. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, pogasili požar, s tehničnim posegom odprli vrata vozila in ga preventivno pregledali. Vozilo je uničeno.

Ob 13.02 sta v križišču na Tržaški cesti v Mariboru trčili osebno in reševalno vozilo, ki je bilo na nujni vožnji. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, umaknili vozili s križišča, odklopili akumulatorja in nevtralizirali razlite motorne tekočine. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 13.17 sta na Zasavski cesti v Trbovljah trčili osebni vozili. Gasilci PGD Trbovlje mesto so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in posuli razlite motorne tekočine. Poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP Trbovlje.

Ob 13.47 je na ljubljanski obvoznici pri izvozu za Bežigrad voznica osebnega vozila izgubila nadzor nad vozilom in se zaletela v obcestno ograjo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator. Poškodovanih v nesreči ni bilo.

Ob 15.17 je v Divači po izvozu iz avtoceste osebno vozilo zapeljalo naravnost čez krožišče. Gasilci ZGRS Sežana in PGD Senožeče so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, s tehničnim posegom reševalcem NMP omogočili dostop do poškodovanega voznika, nudili pomoč pri oskrbi in prenosu poškodovanca do reševalnega vozila, umaknili vozilo s cestišča, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč dežurni službi CP Koper pri čiščenju cestišča.

Ob 20.57 sta v naselju Št. Jurij, občina Grosuplje, trčili osebno in motorno vozilo. Gasilci PGD Grosuplje in Št. Jurij so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP, osvetljevali kraj nesreče in očistili razlite motorne tekočine.

Ob 21.11 je na cesti Kamnik–Stahovica pri naselju Spodnje Stranje, občina Kamnik, osebno vozilo zapeljalo z vozišča in se prevrnilo na streho. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali in osvetljevali kraj nesreče, nudili prvo pomoč udeležencema, usmerjali promet, odklopili akumulator na vozilu, nudili pomoč delavcem avto vleke pri nalaganju vozila in očistili vozišče. Poškodovani osebi so na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana reševalci NMP Kamnik.

Ob 21.36 je na pomurski avtocesti v bližini naselja Močna, občina Lenart, osebno vozilo pred tunelom Močna trčilo v betonski zid. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, očistili razlite motorne tekočine ter nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 38 intervencij na javnem kraju, 21 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje na območju PU Ljubljana in PU Nova Gorica, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Za zaščito žrtev nasilja v družini niso izrekli nobenega ukrepa prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 22 tatvin, 21 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, 5 povzročitev telesne poškodbe, 4 grožnje ter 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 115 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 109 na območju PU Novo mesto, 4 na območju PU Koper, 1 na območju PU Celje in 1 na območju PU Kranj. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Maroka (40), Bangladeša (28), Pakistana (12).

 

Spletno uredništvo, M.V.