V 11 dneh od izvedbe letošnjih lokalnih volitev, se občine počasi pripravljajo na izvedbo ustanovnih sej občinskih svetov v novih sestavah.

Kot prvi bodo ustanovno sejo izvedli v občini Postojna in sicer v ponedeljek 3. 12. na Blokah jo bodo imeli na Miklavžev večer 5. 12., en dan zatem v Loški Dolini, kot zadnja pa se bo odvila 13. 12 v Logatcu. Ostale tri občine, Pivka, Ilirska Bistrica in Cerknica še nimajo najavljenih datumov ustanovnih sej.

Je pa zanimivo, da so v Postojni pohiteli tudi s pripravo proračuna za leto 2019 saj so na svoji spletni strani objavili osnutek odloka, na katerega lahko zainteresirani ter svetniki podajo mnenje do 7.12. Verjetno imajo namen proračun spraviti pod streho še letos.

Neposrečeno izbran datum volitev bo, po večini občin v Sloveniji vsake 4 leta, prinesel financiranje po tako imenovanih dvanajstinah saj se bo v enem mesecu po volitvah težko opravilo obravnavo in sprejem proračuna, kar pomeni težavo predvsem za nevladne organizacije, saj bodo morale vsake 4 leta dlje časa čakati na razpise za sofinanciranje projektov.

Uredništvo