Včeraj  zjutraj  so  policisti  v  Hotedršici obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami, v kateri je bil udeležen voznik osebnega vozila Citroen. Vozil je po regionalni cesti in v desnem pregleden ovinku zaradi vožnje  z neprilagojeno hitrostjo in zasneženega vozišča izgubil oblast nad vozilom  ter  zapeljal  z  vozišča na travnato brežino. V nesreči je utrpel lahke  telesne  poškodbe in bil z  reševalnim  vozilom odpeljan v UKC Ljubljana.

V Postojni pa so policisti v januarju bili posebej pozorni na vožnjo pod vplivom nedovoljenih drog.

Petim  voznikom  so  odredili  preizkus  z  napravo  za  hitro ugotavljanje prisotnosti  teh  snovi  v  organizmu ali predpisan postopek za prepoznavo znakov oziroma simptomov, ki so posledica teh snovi v organizmu.
V  enem  primeru je policist pri postopku ugotovil, da preiskovana oseba ne kaže simptomov  vpliva nedovoljenih drog, v štirih primerih pa je policist zaznal vpliv, zato je bil preizkušancu odrejen strokovni pregled.

V  enem  primeru  je  bilo  ugotovljeno, da je 29-letni voznik vozil osebni avtomobil pod  vplivom  kokaina  in  THC-ja.  Voznik  je bil po par dnevih ponovno ustavljen in kontroliran, ker je ponovno kazal znake nezanesljivega ravnanja, je bil spet opravljen postopek za  prepoznavo simptomov nedovoljenih drog. Strokovni pregled je odklonil. Strokovni pregled je po navedenem postopku odklonil tudi 33-letni voznik iz Postojne.

Tako za prekršek vožnje pod vplivom nedovoljenih drog kot tudi za odklon strokovnega  pregleda je predpisana globa 1.200 evrov, vozniku motornega vozila pa se izreče tudi 18 kazenskih točk, kar pomeni prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja. Oseba mora povrniti tudi stroške, ki nastanejo pri izvedbi strokovnega pregleda.

Uredništvo