V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.352 klicev. Med 539 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 138 prometnih nesreč, 41 kršitev javnega reda in miru ter 75 kaznivih dejanj.

V 125 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 12 nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani. V nobeni nesreči ni bilo težje poškodovanih udeležencev, v 1 prometni nesreči pa je izgubila življenje vsaj ena oseba. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 5 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

Ob 8.42 sta na glavnic cesti Kranj–Spodnji Brnik, občina Šenčur, trčili osebni vozili. Gasilci GARS Kranj so kraj nesreče zavarovali, odklopili akumulatorja in nevtralizirali in preprečili iztekanje nevarnih motornih tekočin. Na kraju so bili reševalci NMP Kranj.

Ob 8.55 se je na cesti Naklo–Podbrezje, občina Naklo, prevrnilo tovorno vozilo, naloženo z delovnim strojem. Gasilci GARS Kranj so kraj dogodka zavarovali, odklopili akumulatorje, nevtralizirali razlite motorne tekočine in s tehničnim posegom dvignili tovorno vozilo ter delovni stroj na vozilo vlečne službe. Poškodovanih v nesreči ni bilo.

Ob 11.18 je prišlo na odseku hitre ceste H4 med priključkom Šempeter pri Gorici in Mednarodnim mejnim prehodom Vrtojba, občina Šempeter-Vrtojba, do prometne nesreče, v kateri sta bili udeleženi tovorno in osebno vozilo. Gasilci JZGRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih, z vpojnimi sredstvi posuli in očistili razlite motorne tekočine in nudili pomoč policiji in reševalcem. Reševalci NMP Nova Gorica so dve poškodovani osebi prepeljali na zdravljenje v SB Šempeter.

Ob 11.21 sta na Celjski cesti v Slovenj Gradcu trčili osebni vozili. Gasilci PGD Slovenj Gradec so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali iztekle motorne tekočine, usmerjali promet in oskrbeli poškodovano osebo. Reševalci ZRCK Ravne na Koroškem so jo prepeljali v Slovenj Gradec.

1. 2. 2023 ob 12.10 se je na regionalni cesti oziroma kranjski obvoznici v naselju Kranj zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. 37-letni voznik je vozil osebni avtomobil iz smeri semaforiziranega križišča na Zlatem polju proti nakupovalnem centru Supernova ter v desnem ovinku zapeljal naravnost na nasprotno smerno vozišče in čelno trčil v avtobus, ki ga je pravilno iz nasprotne smeri pripeljal 48-letni voznik. Voznik osebnega avtomobila je na kraju nesreče umrl, voznik avtobusa in potnica na avtobusu sta utrpela lahke telesne poškodbe. Gasilci GARS Kranj so kraj dogodka zavarovali, s tehničnim posegom izrezali voznika iz vozila, nudili pomoč reševalcem NMP Kranj pri oskrbi poškodovanih udeležencev, odklopili akumulatorje in nevtralizirali razlite motorne tekočine.

Ob 15.16 je na regionalni cesti Domžale–Dragomelj v občini Domžale prišlo do prometne nesreče osebnega vozila in delovnega stroja. Aktivirani so bili gasilci CZR Domžale, ki so zavarovali kraj nezgode, odklopili akumulator na osebnem vozilu in nudili pomoč reševalcem pri oskrbi lažje poškodovane osebe.

Ob 15.30 so na avtocesti med Divačo in odcepom Gaberk, občina Divača, trčili osebni in tovorno vozilo. Gasilci PGD Senožeče in ZGRS Sežana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje in nudili pomoč reševalcem NMP Sežana. Reševalci so eno lažje poškodovano osebo prepeljali v Izolsko bolnišnico.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 30 intervencij na javnem kraju, 11 pa v zasebnih prostorih. 2 kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 33 tatvin, 14 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, 4 povzročitve telesnih poškodb, 3 nasilja v družini, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 ponarejanji denarja, 1 ponarejanje listin, 1 rop, 1 drzno tatvino, 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo ter 1 grožnjo.

V noči na 1. 2. 2023 je bilo v Mariboru ukradeno tovorno vozilo znamke Renault master furgon 2.5 dci, bele barve, letnik 2008, registrskih oznak MB DT-256.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 64 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 49 na območju PU Novo mesto, 11 na območju PU Koper, 4 na območju PU Celje. Med njimi so obravnavali največ državljanov Kube (20), Maroka (12), Konga (11).

 

Spletno uredništvo, M.V.