Policisti so imeli v soboto, 9. februarja, ob 1.20 ponoči, v Ilirski Bistrici postopek po prometu. Voznici osebnega avtomobila, 35-letni domačinki, so zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili strokovni pregled, saj se z rezultatom alkotesta ni strinjala. Odpeljana je bila v zdravstveni dom, medtem pa je njen 44-letni mož, ki je bil predhodno
sopotnik v vozilu, odšel domov. Ta se je že na kraju nedostojno vedel do policistov (kričal in grozil), za kar mu bo izdan plačilni nalog.

Po končanem strokovnem pregledu so policisti voznico odpeljali na domač naslov. Ko so prispeli pred hišo, je 44-letnik nenadoma odprl vrata policijskega vozila in policista pričel tepsti. V tem času je policistka stopila iz vozila, da bi pomagala sodelavcu. Poleg sta stopili še žena in mati kršitelja in preprečevali dostop do kršitelja, zato je policistka zoper moškega uporabila plinski razpršilec. Kršitelj se je obrnil proti policistki in jo zagrabil za lase ter jo vlekel po tleh. Ko je videl, da je policist prišel iz avta, je stekel do hiše, policist je stopil za njim, kršitelj pa ga je zatem brcnil v glavo in ga poškodoval.

Policista sta kraj zapustila in odšla v ZD Ilirska Bistrica na pregled.

V zadevo so se vključili kriminalisti, ki bodo zoper 44-letnika podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Napad na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti in Preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, za 35-letno domačinko in kršiteljevo mamo, ki sta se vmešali v postopek in z odrivanjem preprečevali, da bi policistka pomagala policistu, pa sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje Preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Uredništvo