V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 843 klicev. Med 346 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 61 prometnih nesreč, 39 kršitev javnega reda in miru ter 46 kaznivih dejanj.

 

V 55 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 6 nesrečah pa so bili udeleženci lažje poškodovani.  Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 3 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 2 voznika.

Ob 5.44 je na razcepu Malence iz smeri Rudnika proti Grosuplju, občina Ljubljana, osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo in blokiralo promet proti predoru Debeli hrib. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator ter nudili pomoč delavcem DARS-a in policistom. V nesreči se je poškodovala ena oseba.

Ob 12.53 je v bližini naselja Ambrož pod Krvavcem, občina Cerklje na Gorenjskem, vozilo zdrsnilo s ceste in pristalo okoli 35 metrov pod njo. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in vozilo s tehničnim posegom dvignili nazaj na cestišče. Poškodovanih ni bilo.

Ob 15.35 je na cesti Turjak–Pijava Gorica, pred naseljem Gradišče, občina Škofljica, osebno vozilo zapeljalo s ceste, zadelo ob brežino in se prevrnilo na streho. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, vozilo postavili na kolesa in odklopili akumulator. V nesreči sta se lažje poškodovali dve osebi.

Ob 17.56 je na Dolinski ulici v Kopru prišlo do eksplozije osebnega vozila, iz katerega se je kadilo. Gasilci JZ GB Koper so notranjost vozila zalili in opravili strokovni ogled.

Ob 22.03 se je na regionalni cesti Ribnica–Kočevje pred naseljem Nemška vas v občini Ribnica osebno vozilo prevrnilo na bok. Gasilci PGD Ribnica so nevtralizirali motorne tekočine, odklopili akumulator in vozilo postavili na cestišče. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 22 intervencij na javnem kraju, 17 pa v zasebnih prostorih. 1 kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 2 osebama na območju PU Ljubljana in Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 17 vlomov, 12 tatvin, 6 poškodovanj tuje stvari, po 3 povzročitve telesnih poškodb in 3 nasilja v družini, po 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami in 2 grožnji ter 1 ponarejanje denarja.

V Ljubljani je bil ukraden Opel corsa

V noči na 11. 12. 2022 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil Opel corsa, letnik 2015, kovinske svetlo sive barve, z registrsko številko LJ 63-BDM.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 101 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 58 na območju PU Novo mesto, 32 na območju PU Koper, 11 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Indije (22), Pakistana (20) in Afganistana (11).

 

Spletno uredništvo, M.V.

Naslovna slika je simbolična.