Na našem portalu spremljamo aktivnosti, ki jih občine prirejajo pred novim letom oziroma pozimi. V preteklih dnevih smo pod  drobnogled vzeli aktivnost v Postojni in Ilirski Bistrici, danes pa smo si ogledali kaj občanom preko spletne strani ponuja občina Logatec. Na naslovnici spletne strani, kjer je koledar dogodkov, je teh vpisanih zelo malo, razen vabil na nekaj prireditev pa ni zaslediti nekega predprazničnega dogajanja.

Ko smo malo bolj zaplavali po internetu smo ugotovili, da logaška društva večinoma sama oglašujejo dogodke na družbenih omrežjih. Najbolj pa je zbodlo v oči, da je v letošnjem letu odpadlo priljubljeno drsališče pred narodnim domom v centru Logatca. Občina je 12. decembra objavila pojasnilo z naslednjo vsebino:

“Zadnji dve leti je Občina Logatec v predprazničnem času na športnem igrišču pred Narodnim domom v Logatcu postavila mobilno drsališče, ki je bilo lepo sprejeto in obiskano.  Že v preteklih sezonah smo se srečevali s težavami, glede priklopa na električno energijo in s tem povezane varnosti. Napeljavo iz transformatorske postaje v neposredni bližini Narodnega doma in odjemno mesto bi bilo treba obnoviti, a se bo le-ta obnavljala v sklopu večje investicije – izgradnje Narodnega doma Logatec, zato k sami obnovi napeljave še ni bilo smotrno pristopiti, kar je glavni razlog, da letos mobilnega drsališča v Logatcu žal ne bo.”

Glede na to da Narodnega doma še nekaj časa ne bo, se lahko občani Logatca tudi od drsališča v Logatcu poslovijo še za nekaj nadaljnjih let. Glede na število dogodkov, ki se odvijajo pred narodnim domom, kjer sam napeljava nikoli ni bila problem, bomo zadevo preverili in izsledke tudi objavili.

L.F.