Policisti policijske postaje Postojna so v drugi polovici letošnjega leta prejeli anonimna obvestila občanov, da 20-letnik z območja krajevne skupnosti Veliko Ubeljsko oskrbuje okoliške odjemalce s prepovedano drogo konopljo.

Policisti so z zbiranjem obvestil in na podlagi zasega prepovedane droge enemu od odjemalcev ugotovili, da 20-letnik preprodaja prepovedano drogo mladoletnim osebam. Na podlagi zbranih dokazov so v petek, 16.11.2018, izvedli hišno preiskavo pri 20-letniku in mu zasegli konopljo, pakirano v manjše vrečke.
Sledi mu kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Čez vikend, pa so bile v primerjavi s prejšnjimi v porastu tudi ilegalne migracije. Tako so na območju policijske uprave Koper policisti od petka, 16. 11. od 7.00 ure, do danes, 19. 11. do 7.00 ure, obravnavali 45 nedovoljenih prehodov državne meje.

Glede na enoto: PP Ilirska Bistrica – 25, PP Koper – 9, PPIU Koper in PP Piran po 4 osebe in PP Kozina – 3, ki so nedovoljeno vstopile v državo. Za mednarodno zaščito je zaprosilo 12 osebe (8 Iran, 2 Pakistan, 1 Afganistan, 1 Bangladeš). Vsi ostali so bili oz. bodo vrnjeni hrvaškim varnostnim organom po zaključku postopka.

Policisti so obravnavali državljana Kitajske (preiskovalni sodnik odredil pripor) in državljana Tunizije (danes bo priveden preiskovalnemu sodniku) za kaznivo dejanje prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države.

Uredništvo