V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.488 klicev. Med 607 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 143 prometnih nesreč, 59 kršitev javnega reda in miru ter 92 kaznivih dejanj.

V 113 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 26 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 4 nesrečah pa huje telesno poškodovani.  Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 6 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nobenega voznika.

Ob 7.58 je na cesti Bovec–Bavšica, občina Bovec, osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Gasilci PGD Bovec so zavarovali kraj dogodka in s tehničnim posegom vozilo potegnili nazaj na cestišče. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Ob 11.56 sta na regionalni cesti Selo–Črniče, občina Ajdovščina, trčili osebni vozili. Gasilci GRC Ajdovščina so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, počistili cestišče in nevtralizirali razlite motorne tekočine. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Ob 14.23 sta v naselju Zavodnje pri Šoštanju, občina Šoštanj, trčila osebno vozilo in motorno kolo. V nesreči se je voznik motornega kolesa poškodoval, reševalci NMP so ga prepeljali v SB Celje. Gasilci PGE in PGD Velenje so zavarovali kraj dogodka ter nudili reševalcem NMP pri oskrbi ponesrečenca in prenosu do reševalnega vozila.

Ob 16.06 sta na Šmartinski cesti v Ljubljani trčila tovorno vozilo in kolesar. Gasilci GB Ljubljana so nudili prvo pomoč kolesarju in prenosu poškodovanca do reševalnega vozila.

 

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 48 intervencij na javnem kraju, 11 pa v zasebnih prostorih. 2 kršitelja na območju PU Ljubljana in PU Celje, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama na območju PU Ljubljana in PU Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 60 tatvin, 8 vlomov, 8 poškodovanj tuje stvari, 5 groženj, 3 povzročitve telesnih poškodb, 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 3 ponarejanja denarja, 1 rop ter 1 nasilje v družini.

V noči na 8. 9. 2023 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil Renault clio unlimited, letnik 2018, bele barve, reg. št. LJ 72-SEP.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 337 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 317 na območju PU Novo mesto, 15 na območju PU Koper, 5 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (173), Pakistana (44), Maroka (40).

Spletno uredništvo