V skladu z zakonom o volilni kampanji portal Notranjska.si objavlja pravila spremljanja volilne kampanje ob predčasnih volitvah v Državni zbor RS, ki bodo 3. junija 2018.

Volilna kampanja se bo začela 4. maja in končala 1. junija 2018 opolnoči, to je 24 ur pred dnevom glasovanja. Portal bo v novinarskih prispevkih spremljal pomembna dogajanja v zvezi z volitvami.

O načinu, obsegu in vsebini novinarskih prispevkov bo uredništvo odločalo samostojno in skladno z uredniško politiko, zakonom in profesionalnimi standardi.

V skladu z Münchensko deklaracijo in novinarskim kodeksom se bo portal izogibal objavi vsebin, ki brez dvoma pomeni sovražni govor ali klevetanje.

Pri plačanih volilnih propagandnih sporočilih z volilnimi oglaševalskimi vsebinami bodo na portalu objavljena z navedbo naročnika. Za vse kandidatne liste veljajo enaki pogoji oglaševanja in cenik, objavljeni na spletni strani …..

V skladu z uredniško politiko bo portal objavljal tudi strokovno izvedene raziskave javnega mnenja, pri čemer bodo navedeni izvajalec, metodologija in naročnik raziskave.