V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.288 klicev. Med 497 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 113 prometnih nesreč, 47 kršitev javnega reda in miru ter 93 kaznivih dejanj.

V 103 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 9 nesrečah so bili udeleženci lažje, v  1 nesreči huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 6 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika na območju PU Maribor.

Ob 6.06 so na regionalni cesti v Pamečah v občini Slovenj Gradec trčila dve osebni in eno kombinirano vozilo. Gasilci PGD Slovenj Gradec so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili udeležence, odklopili akumulatorje, nevtralizirali razlite motorne tekočine, nudili pomoč pri oskrbi ponesrečencev in usmerjali promet. Reševalci ZRCK Ravne na Koroškem so tri poškodovane osebe oskrbeli in prepeli v SB Slovenj Gradec.

Ob 6.19 sta na Mariborski cesti v Celju trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, sanirali cesto ter nudili prvo pomoč poškodovani osebi. Reševalci NMP Celje so poškodovanca oskrbeli in prepeljali v SB Celje.

Ob 10.35 se je na cesti Ptuj–Majšperk v naselju Njiverce, občina Kidričevo, prevrnil tovornjak iz katerega so iztekale motorne tekočine. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, preprečili iztekanje motornih tekočin in nevtralizirali že iztekle ter nudili pomoč pri postavitvi vozila nazaj na cestišče.

Ob 11.29 so v naselju Borovci, občina Markovci, v naletu trčila tri osebna vozila. Gasilci PGD Ptuj so do prihoda reševalcev oskrbeli poškodovano osebo, odklopili akumulator in počistili cestišče.

Ob 18.17 je pri Orehovem, občina Sevnica, osebno vozilo zdrsnilo z vozišča, trčilo v zaščitno ogrado, večkrat prevrnilo in pristalo na kolesih ob železniški progi. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali in osvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator, s tehničnim posegom izvlekli vozilo nazaj na vozišče, preprečili nadaljnje iztekanje motornih tekočin, z vpojnimi sredstvi posuli po razlitih motornih tekočinah ter nudili pomoč delavcem vlečne službe in policiji pri usmerjanju prometa. V prometni nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 21.03 je na ulici Nad izviri na Miklavžu na Dravskem polju osebno vozilo trčilo v ograjo in poškodoval elektro omarico stanovanjskega objekta. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, nesreče, odklopili akumulator, skupaj z reševalci NMP s tehničnim posegom iz vozila rešili poškodovano osebo, odstraniti pet metrov ograje, podrli tri ciprese in preverili okolico zaradi morebitnega iztekanja tekočin. Na kraju je bila prisotna policija PP Maribor in dežurni električar.

Ob 22.05 sta v Dolenji vasi, občina Prebold, trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja na vozilih in sanirali razlite motorne tekočine. V nesreči so bile poškodovane tri osebe.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 35 intervencij na javnem kraju, 12 pa v zasebnih prostorih. 2 kršitelja na območju PU Novo mesto in PU Ljubljana, ki sta kljub opozorilu nadaljevala  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 5 osebam  na območju PU Maribor, PU Ljubljana, PU Celje in PU Novo mesto izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 44 tatvin, 19 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, 6 nasilij v družini, 4 grožnje, 3 preprečitve uradnega dejanja oz. napadi na pooblaščeno osebo, 2 ropa,  2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter 2 ponarejanji denarja.

V noči na 26. 1. 2023 je bil na Kvedrovi ulici v Ljubljani ukraden Fiat 500, rdeče barve, letnik 2015, registrskih oznak LJ 18-LNM.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 67 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 62 na območju PU Novo mesto, 3 na območju PU Koper in 2 na območju PU Ljubljana. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Maroka (26), Rusije (25), Kube (7).

 

Spletno uredništvo, M.V.