V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.317 klicev. Med 499 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 109 prometnih nesreč, 50 kršitev javnega reda in miru ter 72 kaznivih dejanj.

V 97 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 10 nesrečah so bili udeleženci lažje in v  2 huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozilo.

Ob 5.56 je na Selah v občini Slovenj Gradec osebno vozilo zapeljalo s ceste v jarek. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem in PGD Slovenj Gradec so zavarovali kraj nesreče ter nudili pomoč policiji. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Ob 6.09 sta v naselju Lopata, občina Celje, trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje so zavarovali in razsvetljevali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, nevtralizirali iztekle motorne tekočine ter nudili pomoč poškodovanim do prihoda reševalcev NMP, ki so ponesrečene pregledali na kraju dogodka.

Ob 13.09 sta v naselju Kromberk, občina Nova Gorica, trčila osebno vozilo in električni štirikolesnik. V nesreči se je ena oseba lažje poškodovala. Posredovali so reševalci NMP Nova Gorica in gasilci JZ GRD GE Nova Gorica. O dogodku je bila obveščena tudi policija.

Ob 13.27 sta na cesti Vrhnika–Logatec, občina Vrhnika, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Stara Vrhnika, so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in nudili pomoč reševalcem NMP pri imobilizaciji in prenosu ene poškodovane osebe.

Ob 16.09 je na cesti Bled–Soteska, občina Bled, malo naprej od odcepa za Kupljenik osebno vozilo zapeljalo s ceste v jarek. Gasilci PGD Bled so zavarovali kraj dogodka, osebno vozilo dvignili ter postavili nazaj na cestišč, odklopili akumulator, nevtralizirali iztekle tekočine in pomagali pri nalaganju vozila na vlečno vozilo.

Ob 21.23 je v naselju Rogla, občina Zreče, osebno vozilo zdrsnilo v obcestni jarek. Gasilci PGD Zreče so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom potegnili vozilo iz obcestnega jarka nazaj na vozišče. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 21.43 sta v bližini naselja Suhadol v občini Laško osebno vozilo zdrsnilo z vozišča na železniško progo in pri tem je vlak trčil v vozilo. Gasilci PGE Celje in PGD Laško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu in očistili iztekle motorne tekočine. V nesreči je bila ena oseba poškodovana.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 36 intervencij na javnem kraju, 14 pa v zasebnih prostorih. 1 kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval  s prekrškom, so pridržali.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 37 tatvin, 14 poškodovanj tuje stvari, 11 vlomov, 4 povzročitve telesnih poškodb, 3 ponarejanja denarja, 2 grožnji ter 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V noči na 17. 1. 2023 je bil s parkirišča v Ljubljani ukraden osebni avto Renault megane, bele barve, letnik 2016, reg. št. LJ 11-BHE.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavanih 30 oseb, 29 na območju PU Novo mesto in 1 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Rusije (13), Afganistana (5) in Pakistana (4).

Spletno uredništvo, M.V.