V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 314 klicev, 108 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih   je  23 nanašalo na kriminaliteto, 29 na javni red in mir, ter 37 na prometno varnost.

Policisti  so  med drugim na področju kriminalitete obravnavali 7 tatvin, 3 vlome  (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in primer poškodovanja tuje stvari. Posredovali  so v primeru nasilja v družini, kjer je bila izrečena prepoved približevanja. Obravnavali so 7 prometnih nesreč z materialno škodo in  3 prometne nesreče z   lažjimi  poškodbami. Enemu večkratnemu  kršitelju  cestno  prometnih predpisov so zasegli vozilo.

V  Centru  je  bilo  vlomljeno  v  klet, od koder je bil odtujen sesalec in zvočnik. Škoda znaša okoli 500 evrov. V  Mostah  je  bilo  vlomljeno v lokal, od koder je bila odtujena gotovina, tablični računalnik in alkoholne pijače. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

Včeraj,  okoli 19.30 je v križišču Ulice Vladimirja Dolničarja in Horjulske ceste  prišlo  do prometne  nesreče  v  kateri  sta bila udeležena voznika osebnih  vozil. Nesrečo je povzročila voznica, ki je pri zavijanju izsilila prednost vozniku. V nesreči sta se oba lažje poškodovala.  Zoper voznico je bil uveden prekrškovni postopek.

Včeraj,  okoli  15.30 je v Selu pri Ihanu prišlo do prometne nesreče, ki jo je  povzročil voznik  osebnega  vozila.  Zaradi  vožnje  z  neprilagojeno hitrostjo je  trčil v  voznico. Oba  sta  zadobila lažje poškodbe. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

Včeraj,  okoli 22. ure je v Logatcu prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila  udeležena voznik kombija in pešec. Ugotovljeno je bilo, da je voznik kombija  trčil v pešca, ki je hodil ob robu ceste in nato s kraja odpeljal. Pešec  se  je  v  nesreči  lažje  poškodoval.

Policisti so kmalu v bližini izsledili  voznika,  ki  mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranost, ki je pokazal  rezultat  0.77  mg/l  alkohola  v  izdihanem zraku. Vozniku je bil odrejen strokovni pregled in odvzeto vozniško dovoljenje, policisti pa še zbirajo  obvestila  in  bodo o okoliščinah  obveščali  pristojno  državno tožilstvo.

 

Spletno uredništvo, M.V.