S policijske uprave Koper so sporočili, da je v soboto 15.12. s sodišča v Kopru pobegnil voznik migrantov, ki so ga kmalu prijeli in sicer s pomočjo policista v prostem času. Celotno sporočilo policijske uprave Koper se glasi takole:

“Popoldan so kriminalisti pripeljali s kazensko ovadbo na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku 22-letnega državljana Srbije, ki je bil v petek prijet zaradi prevoza ilegalnih migrantov. Ta je s sodišča pobegnil. Takoj je steklo iskanje, tudi s pomočjo obveščanja okoliških prebivalcev in podjetij. Kmalu zatem ga je opazil občan (policist v svojem prostem času), ki je obvestil patrulje. Koprski policisti so ga s pomočjo drugega občana tudi prijeli v centru Kopra in ga po odredbi preiskovalnega sodnika odpeljali v koprski zapor.
Iskrena hvala občanom za pomoč, saj so prav njihove informacije pripomogle
k hitremu in uspešnemu prijetju osumljenega.”

Med vikendom so prav tako prijeli 22 migrantov, kar dokazuje da tudi mraz ne ustavi ilegalnih migracij. Po enotah obravnave:

  • policijska postaja Ilirska Bistrica 13 oseb,
  • policijska postaja Postojna 5 oseb
  • policijska postaja Koper 4 osebe.

9 oseb (vsi državljani Irana) je zaprosilo za mednarodno zaščito, ostalih 13 oseb (5 Sirija, 4 Iran, 3 Turčija in 1 Srbija) pa so bili oziroma bodo po zaključenih postopkih vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Uredništvo