V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1219 klicev. Med 486 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 92 prometnih nesreč, 43 kršitev javnega reda in miru ter 74 kaznivih dejanj.

V 81 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 10 nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni nesreči pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 13 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali enega voznika.

Ob 7.38 sta v kraju Čakova, občina Sveti Jurij ob Ščavnici, trčila osebno in kombinirano vozilo. Poškodovala se je ena oseba. Gasilci PGD Gornja Radgona so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, iztekle tekočine posuli z vpojnimi sredstvi ter nudili pomoč vlečni službi. Poškodovano osebo so reševalci NMP Gornja Radgona odpeljali v bolnišnico.

Ob 6.02 je v kraju Sotensko v občini Šmarje pri Jelšah osebno vozilo zdrsnilo v obcestni jarek. Gasilci PGD Šmarje pri Jelšah so vozilo potegnili nazaj na cesto. Poškodovanih oseb ni bilo.

Ob 18.04 sta v Zgornjih Jaršah, občina Domžale, trčili osebni vozili. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč poškodovanem otroku do prihoda reševalcev NMP Domžale, odklopili akumulatorja, nevtralizirali iztekle motorne tekočine ter vozilo umaknili s cestišča. Nesrečo je povzročil voznik, ki je zaradi neprilagojene hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola (0,58 mg/l), trčil v voznico drugega vozila.

Ob 0.12 je na Grajski cesti v Otočcu, občina Novo mesto, voznik z osebnim vozilom trčil v zadnji del traktorja. Gasilci GRC Novo mesto so s tehničnim posegom iz vozila rešili poškodovano osebo, nudili pomoč reševalcem pri oskrbi in prenosu, odklopili akumulator, pomagali pri odstranitvi traktorja s cestišča ter nudili pomoč policistom. Reševalci NMP ZD Novo mesto so osebo oskrbeli in odpeljali v SB Novo mesto.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 27 intervencij na javnem kraju in 16 v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so petim osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 30 tatvin, 20 vlomov, sedem poškodovanj tuje stvari, pet nasilij v družini in groženj, tri povzročitve telesnih poškodb, dve preprečitvi uradnega dejanja oziroma napada na pooblaščeno osebo in eno drzno tatvino ter kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 59 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 52 na območju PU Novo mesto, 4 na območju PU Ljubljana in 3 na območju PU Murska Sobota. Med njimi so obravnavali največ državljanov Maroka (18), Rusije (17) in Indije (6).

 

Spletno uredništvo, M.V.