Nagradni likovni natečaj »Navadni netopir«, organiziran v okviru projekta KRAS.RE.VITA, je bil namenjen učencem razrednega pouka širšega projektnega območja v šolskem letu 2019/2020 (Postojna, Pivka, Cerknica, Logatec), da s svojimi izdelki predstavijo navadnega netopirja. V svojih izdelkih, pri katerih so imeli proste roke, so na različne načine upodobili navadne netopirje. V natečaju je sodelovalo 66 učencev iz 4 različnih osnovnih šol.

Strokovna žirija s 3 člani (Teja Logar MoranoPolona Škodič in Slavko Polak) je ocenila prispela dela in tako določila dobitnike nagrad in priznanj.

Na natečaju sta bila najbolj uspešna učenca Jakob Komidar in Val Črmelj iz podružnične šole Maksima Gasparija iz Begunj, ki sta zasedla prvi dve mesti. Prislužila sta si netopirnico ter leseno stensko uro v obliki netopirja. Tretjo nagrado je s svojim likovnim delom osvojila Lia Volk iz Osnovne šole 8 talcev iz Logatca, ki je prejela leseno sestavljanko z motivom navadnega netopirja.

Udeleženci od 4. do 10. mesta so prejeli priznanja:

4. mesto Jurij Šlajnar, POŠ Maksim Gaspari Begunje
5. mesto: Živa Švigelj, POŠ Maksim Gaspari Begunje
6. mesto: Barbara Furlan, POŠ Maksim Gaspari Begunje
7. mesto: Taja Rutar, OŠ Košana
8. mesto: Aleksej Arizanović, OŠ Miroslava Vilharja Postojna
9. mesto: Barbara Dugar, OŠ 8 talcev Logatec
10. mesto: Karin Mugerli, POŠ Maksim Gaspari Begunje

Župan Igor Marentič je skupaj s koordinatorkama projekta, Nino in Tanjo, nagrajencem osebno podelil nagrade in priznanja. Prav vsem sodelujočim pa je podelil tudi zahvale za sodelovanje in manjšo tolažilno nagrado. Zelo smo bili veseli, ko smo izvedeli, da so se učenci med likovnim natečajem naučili marsikatero zanimivost o (navadnih) netopirjih. Mogoče pa bo kdo izmed njih nekoč res njihov zagovornik ter tisti, ki bo z njimi seznanjal bodoče rodove.

Ob zaključku natečaja se še enkrat zahvaljujemo vsem 66 udeležencem in njihovim mentorjem za poslane izdelke in sodelovanje ter jim želimo čim bolj brezskrbne počitnice!

Foto in besedilo: www.postojna.si

Uredništvo