Tudi letos se je Osnovna šola Prestranek vključila v projekt Varno na kolesu, ki je letos potekal drugače, kot prejšnja leta. Šole so se lahko pridružile projektu v dveh kategorijah. Razpis A je bil namenjen učencem, ki se pripravljajo na kolesarske izpite. Šola je morala opraviti dve nalogi in v vsakem sklopu izbirala med dvema ponujenima nalogama.

V razpisu A je sodeloval peti razred, ki je pripravil dve nalogi. V prvi so raziskali, kako opravljajo kolesarske izpite v sosednjih državah, v drugi pa posneli glasbeni film z naslovom Nepazljivi kolesarji.

V razpisu B so lahko sodelovali vsi učenci od 1. do 9. razreda. Vključilo se je lahko poljubno število učencev in oddelkov. Na voljo so bile tri naloge: športne ure na kolesu, jaz na kolesu, predlog kolesarskega izleta v moji občini. Šola je lahko opravila 1, 2 ali vse 3 naloge. Učenci so s pomočjo mentoric opravili nalogi športne ure na kolesu in predlog kolesarskega izleta v moji občini.

Nagrajene so bile prve tri šole v razpisu A, v razpisu B in v razpisu A+B, med njimi tudi prestranška

Prestranška šola se že nekaj let na tem tekmovanju uvršča precej visoko. Tudi letos je bilo tako. V razpisu A+B je šola osvojila 3. mesto in nagrado v višini 500€, v razpisu A so petošolci osvojili 4. mesto. 

In kdo so letošnji zmagovalci? 

Zmagovalci v okviru razpisa A: OŠ Tišina, OŠ Milana Majcna Šentjanž, OŠ Jurija Vege Moravče;
Zmagovalci v okviru B (sodelovanje s 3 nalogami na ravni vseh razredov oz. čim več oddelkov): OŠ Bršljin, OŠ Olge Meglič, OŠ Jurija Vege;
Zmagovalci za sodelovanje v okviru obeh razpisov A+B: OŠ Jurija Vege, OŠ Olge Meglič, OŠ Prestranek

Več o uvrstitvah si lahko preberete na spletni strani projekta. Naloge vseh šol si lahko ogledate na uradni strani projekta pod naslovom Novice.

Foto in besedilo: www.postojna.si

Uredništvo