Logaška podjetnica Rossana Talazzi je želela v logaških novicah med pismi bralcev objaviti naslednji zapis:

»Dosežki« dosedanjega župana Berta Menarda v njegovih dveh mandatih:

 1. Nujno potrebno obvoznico je prestavil v leto 2023, ko ne bo več kandidiral za župana.
 2. V septembru 2018 je vzel likvidnostni kredit za 700.000 EUR za tekoče poslovanje občine oz. plače, potem pa nima za ceste, pločnike in ostalo komunalno infrastrukturo, ker s tem pokriva kredit.
 3. Še zdaj nimamo pločnika do Hoferja in do Jačke, da so otroci, ki hodijo v šolo, vsak dan ogroženi.
 4. Delala se je obnova priključka za avtocesto, župan pa ni stopil do Direkcije za infrastrukturo, da bi se dogovorili, da se naredi še krožišče za obrtno cono KLI, niti da bi takrat občina naredila pločnik.
 5. Prav tako v dveh svojih mandatih ni zmogel iti na Ministrstvo za izobraževanje…, da bi jih seznanil s prostorsko problematiko na šolah in vrtcih. To je storil 1 dan pred zadnjo sejo občinskega sveta tj. 24.10.2018, ko je verjetno pred tem prebral program svojega protikandidata, g. Mojškerca. Kje pa je vaš program g. Menard?
 6. Na tej seji je povišal turistično takso na 2,00 EUR, čeprav nima Logatec kaj ponuditi turistu.
 7. Ni uveljavljal predkupne pravice na Sekirici, tako da imamo zdaj tam krave in hlev.
 8. Prav tako ni uveljavljal predkupne pravice za obe bivši občinski stavbi na Tržaški cesti.
 9. Ja pa kupil bazen za 500.000 eur in potem še eno športno dvorano za 550.000 eur. Stroški od nakupa bazena leta 2014 do konca leta 2017 znašajo 884.749,53 eur, vsi prihodki v tem obdobju pa 21.449,95 eur. Zdaj lahko podobne številke pričakujemo tudi za športno dvorano, potem pa ni čudno, da nima denarja za druge, nujne zadeve v občini.
 10. Dne 24.11.2016 je sklical izredno sejo občinskega sveta v zadevi širitve mreže lekarniške dejavnosti v občini Logatec in da bo Lekarna Ljubljana zgradila prizidek k Zdravstvenemu domu skupaj z lekarno, v zameno pa dobi ta-ista lekarna še eno enoto v Sončnem logu, ki jo je tudi dobila, o gradnji pa ne duha ne sluha, namesto da bi v Sončni log prišla druga, konkurenčna lekarna.
 11. O novem Narodnem domu s knjižnico tudi ne duha ne sluha, čeprav bi v tem času lahko obnovil star Narodni dom in za to dobil EU sredstva in sredstva od EKO sklada, za energetsko učinkovitost stavb, pa nič od tega. Seveda, on bi raje stavbo porušil in zgradil za 13 MIO EUR novo stavbo, da izvajalci več zaslužijo. To številko je potem zmanjšal na 8,6 MIO EUR, ko sem javno pisala o neupravičenosti te investicije, ki je še zdaj absolutno prenapihnjena.
 12. Od župana tudi do danes nisem dobila odgovora, kam in kako se je stekal v preteklosti denar od stavbnega zemljišča, ki ga plačujejo podjetniki v obeh obrtnih conah in kam se steka zdaj in od kdaj.

Upam, da bodo ljudje v novembru šli na volitve in se odločili za nov obraz, beri župana, ki ima program in vizijo, saj je občina Logatec že tako popolnoma stagnirala na vseh področjih in krepko zaostala za drugimi občinami v Sloveniji.

Rosana Tollazzi

Gospe so zavrnili objavo v glasilu z naslednjim pojasnilom:

Spoštovani,

glede na vaš poslani dopis vam sporočam, da so Logaške novice uradno glasilo Občine Logatec, namenjeno lokalnim vsebinam in prispevkom občanov, po podatkih, s katerimi razpolagam, pa niste občanka Logatca, zato vaš prispevek ne more biti objavljen v rubriki, v kateri bi po presoji uredniškega odbora sicer lahko bil.
Poleg tega je neprimerna tudi časovna konstelacija vašega prispevka. Objava v septembrskih Logaških novicah, denimo, bi bila smiselna, saj bi imela oseba, ki je v tem primeru kandidat za logaškega župana, možnost do volitev odgovoriti na zapisane očitke. Objava v novembru, štiri dni pred volitvami, pa bi bila napošten napad na kandidata, ki do volitev ne bi mogel javno odreagirati na očitke.
Za mnenje sem prosila tudi članice in člane Uedniškega odbora Logaških novic, ki so se večinsko izrekli zoper objavo v novembrskih Logaških novicah.

Gospa Talazzi je odgovorni urednici logaških novic odgovorila:

Spoštovana,

Sem še enkrat prebrala vaš odgovor in moram podati pripombo, kjer pišete o »zapisanih očitkih«, kar vi zapisala, saj jaz v svojem besedilu – prispevku ne govorim o nobenih očitkih, temveč navajam dokumentirana dejstva in prosim, da to upoštevate.

Res nisem občanka, pa o tem kdaj drugič, sem pa podjetnica, ki deluje v tej občini.

Prosim, da s tem seznanite tudi vaš uredniški odbor in srčno upam, da so vse vaše zapisane izjave pravilne, zakaj ne morete objaviti mojega prispevka, ki pa ni noben očitek, saj jaz županu nič ne očitam, podajam le dokumentirana dejstva, ki so vsa dokazljiva in jih hranim v svojem arhivu.

Odgovora na zadnje sporočilo ni dobila. V uredništvu se sprašujemo ali ne gre v tem primeru za poskus cenzure.

Uredništvo