Policija je sporočila podrobnosti uboja, ki se je zgodil v noči iz četrtka na petek in o katerem smo že poročali.

Po podatkih policije je zdravstvena ekipa ZD Postojna, po obvestilu občanke na številko 112, 8. 2. 2019, v jutranjem času  pred stanovanjem stanovanjskega bloka v Postojni
našla mrtvega 57-letnega Postojnčana. Smrt pokojnega je po ugotovitvah zdravnice nastopila ponoči. O najdbi trupla v sumljivih okoliščinah je zdravnik ob 9.44 uri obveščal policijo. Na kraju so bili napoteni policisti in kriminalisti, ki so ob 11.40 uri zaradi suma storitve kaznivega dejanja odvzeli prostost 36-letni Postojnčanki.

Policija je takoj začela tudi z zbiranjem obvestil, vodenje ogleda kraja kaznivega dejanja pa je prevzela dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Kopru. Ogleda sta se udeležila še dežurni državni tožilec iz Okrožnega državnega tožilstva v Kopru in obducent Inštituta za sodno medicino v Ljubljani. Ogled kraja dejanja, kakor tudi kasnejša sodna obdukcija, sta pokazala, da je moški umrl nasilne smrt, in sicer zaradi izkrvavitve, ki je bila posledica uboda v predel prsi z ostrim predmetom.
Osumljeni je bil odrejen strokovni pregled z odvzemom telesnih tekočin, da se preveri prisotnost alkohola, prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi. Prav tako je bila opravljena hišna preiskava stanovanja in vozila, kjer je bilo zavarovanih več sledi in zaseženih več predmetov, ki bi lahko bili povezani s storitvijo kaznivega
dejanja, oziroma bi lahko predstavljali sredstvo storitve.

Do sedaj zbrana obvestila kažejo, da je bilo v partnerskem odnosu osumljene in žrtve prisotno tudi nasilje s strani žrtve in njegovo prekomerno uživanje alkohola.

Na podlagi vseh zbranih obvestil je podan utemeljen sum, da je 36-letna državljanka Slovenije v noči na 8. 2. 2019 v Postojni izvršila kaznivo dejanje uboja. V nedeljo, 10. 2. 2019, ob 10.00 uri, je bila osumljena s kazensko ovadbo privedena na zaslišanje k preiskovalni sodnici, ki je na predlog državnega tožilca zoper osumljeno odredila pripor.

Za kaznivo dejanje uboja je predpisana kazen zapora od petih do petnajstih let.

Uredništvo