Dva zamaskirana moška sta v soboto zvečer za banko v Sežani oropala in huje poškodovala žrtev.

Včeraj zvečer ob 20.46 je bila Policijska uprava Koper obveščena  o izvršenem ropu v Sežani. Policisti in kriminalisti so z ogledom kraja dejanja in zbiranjem obvestil ugotovili, da sta dva neznana in zamaskirana moška, za banko na Partizanski cesti v Sežani, pristopila do oškodovanca in od njega v italijanskem jeziku zahtevala denar.

Eden od storilcev je žrtev ropa, s topim predmetom večkrat udaril po telesu, pri čemer je bil moški hudo telesno poškodovan. Žrtvi sta storilca pri ropu odvzela vrednejše predmete.

Po do sedaj zbranih informacijah sta bila oba storilca suhe postave, visoka med 170 in 180 cm,  oba obuta v črne športne copate, na glavah pa sta oba imela tudi krinki.

Po dejanju sta se storilca s kraja, po vsej verjetnosti odpeljala v smeri Italije, in sicer s sivim osebnim avtomobilom znamke Citroën, karavanske izvedbe, z nameščenimi italijanskimi registrskimi številkami.

Policija prosi in poziva vse, ki bi karkoli vedeli o izvršenem kaznivem dejanju, ali bi imeli
informacije o storilcih, naproša, da to sporočijo na najbližjo policijsko postajo ali telefonsko številko Policije 113, ali anonimno na št. 080 1200.

Spletno uredništvo, M.V.