Vodja svetovalne skupine za cepljenje Bojana Beović je včeraj povedala, da je v Sloveniji več kot tretjina starejših od 50 let še vedno nezaščitenih proti covidu-19. Zato je izjemno pomembno, da se ta populacija že v avgustu precepi proti covidu-19, sicer nas jeseni čaka katastrofa, saj bodo bolnišnice znova prenapolnjene s covidnimi bolniki.

Franc Vindišar, državni sekretar na ministrstvu za zdravje, pa je opozoril, da smo že v četrtem valu. Spomnimo, v ponedeljek je bilo v Sloveniji potrjenih kar 181 okužb z novim koronavirusom.

Tudi Vindišar je opozoril: “Moramo narediti vse, da ga čim prej zaustavimo. Odzovite se na cepljenje. To je najbolj učinkovit ukrep, da epidemijo ustavimo.”

Napovedal je: “V tem tednu bomo vse starejše od 50 let, ki še niso bili cepljeni, pozvali, naj se cepijo. Imamo kar 85 tisoč starostnikov nad 70 let, ki še niso cepljeni in to nam povzroča velike skrbi.”

Na povečanje okužb in nujnost cepljenja opozarja tudi predsednik vlade Janez Janša. Povedal je, da v državi delujejo tudi mobilne cepilne enote.

Cepilni avtobus

Na cepljenje se ni treba naročiti. Cepljenje je brezplačno. S seboj je treba imeti le osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja.

Cepimo se! Zaščitimo sebe in svoje najbližje!

Uredništvo