V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.222 klicev. Med 501 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 133 prometnih nesreč, 37 kršitev javnega reda in miru ter 69 kaznivih dejanj.

V 127 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 6 nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 6 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 2 voznika.

Ob 23.54 je na avtocesti na razcepu Nanos v smeri Ljubljana, občina Postojna, osebno vozilo trčilo v zaščitno betonsko ograjo. Gasilci PGD Razdrto in Postojna so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nudili pomoč policiji pri osvetljevanju kraja dogodka. V nesreči je bila poškodovana ena oseba.

Ob 8.35 sta v naselju Čeplje v občini Vransko, na uvozu na avtocesto, trčila osebno in tovorno vozilo. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali iztekle tekočine in očistili cestišče. Poškodovanih v nesreči ni bilo.

Včeraj, okoli 13. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči na Ameriški ulici v Ljubljani v kateri sta bila udeležena peška in voznik osebnega vozila. Nesrečo je povzročil voznik, ki je trčil v peško na prehodu za pešce. Peška je v nesreči zadobila lažje telesne poškodbe. Zoper voznika je uveden prekrškovni postopek.

Ob 20.37 je na regionalni cesti Maribor–Lenart v naselju Vosek, občina Pesnica, osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, vozilo potegnili na cesto in nevtralizirali razlite motorne tekočine.

Prometna nesreča s smrtnim izidom
12. 12. 2022 ob 17.50 se je v naselju Glinje v občini Cerklje na Gorenjskem zgodila prometna nesreča, v kateri je umrla ena oseba. 72-letna voznica je vozila osebni avtomobil po nekategorizirani asfaltirani cesti iz smeri Glinj proti Zalogu pri Cerkljah, ko je z vozilom zapeljala levo izven vozišča in obstala z vozilom obrnjena v smeri vožnje. Do trčenja ni prišlo. Zdravnica je potrdila smrt voznice in odredila sanitarno obdukcijo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 23 intervencij na javnem kraju, 14 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 4 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 29 tatvin, 23 vlomov, 6 poškodovanj tuje stvari, 3 nasilja v družini, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 grožnji, 1 ponarejanje listin, 1 rop, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter 1 ponarejanje denarja.

V Novem mestu je bil ukraden VW polo
V noči na 13. 12. 2022 je bil v okolici Novega mesta ukraden osebni avtomobil znamke VW polo, letnik 1999, temno modre barve, registrskih oznak NM 84-59K.

V Ljubljani je bil ukraden Renault captur
V noči na 13. 12. 2022 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil znamke Renault captur 0.9 TCE, sive barve, letnik 2019, registrskih oznak KR BH-271.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 194 oseb, 100 na območju PU Koper, 89 na območju PU Novo mesto, 4 na območju PU Murska Sobota in 1 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ, 63 državljanov Afganistana, 60 Rusije in 13. Kube.

 

Spletno uredništvo, M.V.