V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.247 klicev. Med 534 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 93 prometnih nesreč, 64 kršitev javnega reda in miru ter 60 kaznivih dejanj.

V 67 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 19 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 7 nesrečah huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 8 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 2 voznika.

Ob 9.50 sta na regionalni cesti Kranj–Preddvor–Jezersko, v naselju Tupaliče, občina Preddvor, trčila osebno vozilo in kolesar. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka in zavarovali mesto pristanka helikopterja SV. Reševalci NMP Kranj so poškodovanega kolesarja na kraju oskrbeli, v UKC Ljubljano pa ga je prepeljal helikopter SV v spremstvu dežurne ekipe HNMP Brnik.

Ob 10.35 je na primorski avtocesti od Brezovice proti Vrhniki osebno vozilo zapeljalo na travno površino in obstalo v jarku ob cesti. Gasilci PGD Stara Vrhnika in GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili pomoč lažje poškodovani voznici osebnega vozila in nevtralizirali razlitje motornih tekočin. Poškodovano voznico so reševalci NMP Ljubljana prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 14.09 je na Ljubljanski cesti v Domžalah padel motorist in se poškodoval. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP Domžale in odklopili akumulator. Reševalci NMP Domžale so poškodovanega voznika oskrbeli in ga odpeljali v UKC Ljubljana.

Ob 15.08 sta v Strunjanskem drevoredu, občina Piran, trčila osebno vozilo in motorno kolo. Poškodovanega motorista so oskrbeli reševalci NMP in ga prepeljala v SB Izola. Gasilci JZ GB Koper so nudili pomoč reševalcem in policistom.

Ob 16.14 sta v Sv. Antonu, občina Koper, trčili osebni vozili. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja na vozilih, nudili pomoč Policiji in reševalcem NMP. Štiri poškodovane osebe so oskrbeli reševalci NMP in jih prepeljali v SB Izola.

Ob 20.45 sta v križišču Karlovške in Roške ceste v Ljubljani trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe, odklopili akumulatorja, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in očistili vozišče.

Ob 21.51 sta na Partizanski cesti v Mariboru trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka in nevtralizirali iztekle motorne tekočine.

Ob 22.16 sta v križišču Galjevice in Dolenjske ceste v Ljubljani trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in nudili pomoč reševalcem ter policiji.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 41 intervencij na javnem kraju, 23 pa v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 24 tatvin, 19 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, 3 nasilja v družini, 2 drzni tatvini, 1 povzročitev telesne poškodbe ter 1 ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 219 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 199 na območju PU Novo mesto, 15 na območju PU Koper, 5 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (77), Maroka (55), Pakistana (15).

Spletno uredništvo