Nekaterim znotraj SD v Ljubljani je očitno prekipelo in se iz svojih vrst želijo znebiti Ilirsko Bistriškega župana, Emil Rojca. Če se spomnimo, gre za tako imenovano žalitev novinarjev, ko je Rojc novinarko primorskih novic primerjal s kuro nesnico o čemer smo že poročali.
V bran se mu je na družbenem omrežju postavil njegov sin, med drugim tudi občinski svetnik. Spodaj si lahko preberete kaj je napisal.
Foto: facebook

JA! RES JE! ČISTIJO PRED SVOJIM PRAGOM!

Še preden je župan Ilirske Bistrice dobil v roke predlog za njegovo izključitev se je ta pojavil v medijih. Veste zakaj? Zato, ker nekaterim v naši stranki očitno ni tuja metoda:” Najprej diskvalifikacija, potem pa izključitev.” V vseh njegovih 3 mandatih se je v občini investiralo na desetine milijonov €. In vsi ti milijoni so šli za projekte, ki služijo ljudem. To je nekaj, kar smo pogrešali v Ilirski Bistrici 20 let po osamosvojitvi. V 12 letih pa smo občino postavili na novo. In ja. Res je! Županu to nebi uspelo brez koalicije v občinskem svetu. Ampak koalicija sama niti nebi bila tak problem če v njej poleg vseh ostalih nebi sodelovala tudi SDS. Ja prav ste prebrali v naši koaliciji sodelujeta SD in SDS. In ne samo, da je župan iz SD uspešno sodeloval z vlado Janeza Janše(z levimi vladami je bilo to zelo težko), to je bilo narejeno kljub temu da nihče od njiju ni spremenil pogleda na polpreteklo zgodovino. Prvi obišče spominsko slovesnost v partizanski bolnici Zalesje, drugi pa v Kočevskem rogu.
Še sedite?
Mogoče to ni bil prvi tak primer, je pa zagotovo najbolj odmeval.
IN TO JE V OZADJU TEGA PREDLOGA ZA IZKLJUČITEV.
Ne sme se izvedeti, da lahko dopoldne levica in desnica sodelujeta v dobro ljudi, popoldne pa gre vsaka stran na svojo proslavo.
SPOŠTOVANI!
Na žalost v naši stranki vlada veliko nezadovoljstvo. Dejstvo, da nismo več v vladi je določene ljudi tako pizadelo da, iščejo sovražnike v vseh, ki se ne strinjajo z njihovo politiko :
“Manj kot bo narejeno, prej bomo prišli na oblast.”
Dokaz, da je temu tako je zbiranje podpisov za referendum proti investicijam v vojski. O takšni odločitvi bi moralo odločati tako predsedstvo stranke, kot v okviru stranke pristojen odbor za obrambo. Na žalost niti eden od teh organov ni bil povprašan za mnenje. Začelo se je z neupoštevanjem terena, sedaj pa se ne upošteva niti svojih lastnih organov.
Kaj bo prinesla prihodnost ne ve nihče.Začeli smo slabo. Svojih organov ne upoštevamo, en župan nam je odšel sam, drugega mečemo iz stranke, za ostale pa ni skrivnost, da jih vsaj polovica ne hodi več na sestanke v Ljubljano, ker majo poln kufr govorjenja, kateremu ne sledijo dejanja. Ob tem dodajmo še zbiranje podpisov za referendum, kateri se posmehuje delu vseh naših ministrov za obrambo in recept za katastrofo je tu.
Glede na vse povedani imamo imamo dve možnosti. Iz stranke lahko vržemo vse, ki se ne strinjajo s politiko metanja polen pod noge za vsako ceno, čeprav vemo, da bo ta politika imela katastrofalne posledice za državo in njene državljane. Lahko pa upamo, da bo v stranki prevladal razum in se bo končno posvetila tistemu za kar je bila ustanovljena. Borbi za v dobrobit vseh. Ne glede v katero politično opcijo kdo spada.
Z nami ali pa brez.
podpredsednik ObO SD Ilirska Bistrica
Rojc Borut

 

Uredništvo