Marta Kos, ki je sredi bitke za predsednico države odstopila iz osebnih razlogov, je danes sporočila, da izstopa iz Golobovega Gibanja svoboda. Odstopu iz bitke za predsednico države je sledil odstop z mesta podpredsednice stranke, zdaj pa je zapustila tudi stranko.

 

Marta Kos zapušča Gibanja Svoboda. Prej tesna sodelavka predsednika vlade Roberta Goloba je sporočila, da to ni več njena stranka. Kot je zapisala na družabnih omrežjih: “Odločila sem se, da izstopim iz Gibanja svoboda. O tem koraku sem premišljevala že nekaj časa in odločitev sem sprejela po tehtnem premisleku.”

Zapisala je tudi, da so se razmere, ki so povzročile okoliščine, da je odstopila od kandidature za predsednico države in kasneje tudi kot podpredsednica stranke, niso spremenile ter dodala, da ostajajo enake oziroma so se celo zaostrile.

Izpostavila je tudi trenutni konflikt med predsednikom stranke in trenutno še notranjo ministrico Tatjano Bobnar in njen odstop z mesta ministrice za notranje zadeve. Zapisala je:

“Vedno sem zastopala demokratična načela, strokovnost, vrednote nekoruptivnosti, enakopravnosti in človekovih pravic. Enako lahko trdim za Tatjano Bobnar. Vse njeno delovanje je bilo vedno zavezano tem načelom. Moj odstop je zato tudi neposredna podpora Tatjani Bobnar. In hkrati svarilo, da prihodnost spoštovanja demokratičnih standardov ne sme biti odvisna od nekaj posameznikov, temveč od kulture dialoga, ki temelji na vrednotah. Predvsem tistih, ki smo si jih v Gibanju Svoboda izbrali za najpomembnejše: spoštovanje, svoboda, odgovornost in zaupanje.”

 

Spletno uredništvo, M.V.

Vir: Portal Os