V letu 2021 smo dosegli visoko gospodarsko rast, kar 8,1 % bruto domačega proizvoda. Imamo rekordno nizko brezposelnost in rekordno visoko zaposlenost v zgodovini Slovenije. Občinam smo zvišali povprečnine iz 573 eur na občana v letu 2019 na 647 eur v letu 2023, kar je dokaz, da ta vlada razume potrebe lokalnih skupnosti. Spremenili smo davčno zakonodajo tako, da ljudje dobijo višje neto dohodke oziroma plačajo manj za davke.

Mag. Andrej Šircelj, minister za finance, je sodeloval v 60-sekundnem izzivu, kjer je predstavil dosežke dvoletnega mandata ministrstva. “V zadnjih dveh letih smo naredili ogromno,” je dejal in v 60 sekundah izpostavil najpomembnejše dosežke Ministrstva za finance:

Med pandemijo smo zagotovili nemotena izplačila vseh prejemkov, poskrbeli smo za varnost prebivalcev. V letu 2021 smo dosegli visoko gospodarsko rast, kar 8,1 % bruto domačega proizvoda. Imamo rekordno nizko brezposelnost in rekordno visoko zaposlenost v zgodovini Slovenije. Občinam smo zvišali povprečnine iz 573 eur na občana v letu 2019 na 647 eur v letu 2023, kar je dokaz, da ta vlada razume potrebe lokalnih skupnosti. Spremenili smo davčno zakonodajo tako, da ljudje dobijo višje neto dohodke oziroma plačajo manj za davke. Zmanjšali smo birokracijo, zagotovili smo mednarodno finančno stabilnost države. Učinkovito upravljamo z javnim dolgom, glede na gospodarsko rast smo ga znižali za 5 odstotnih točk glede na načrtovanega. Zadolžujemo se po nižjih, celo negativnih obrestnih merah. Na finančnih trgih smo priznani kot zaupanja vredni partnerji.”

Minister je dejal, da bi lahko naštel še veliko več. Ključno pa je, da skrbijo in bodo skrbeli za finančno varnost državljank in državljanov tudi v prihodnje.

Uredništvo