V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.891 klicev. Med 738 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 152 prometnih nesreč, 106 kršitev javnega reda in miru ter 89 kaznivih dejanj.

V 130 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 19 nesrečah so bili udeleženci lažje in v 3 nesrečah huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 11 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 3 voznike.

Ob 6.07 sta na AC Trojane – Blagovica, občina Lukovica, v predoru Trojane trčili osebni vozili. Gasilci CZR Domžale in PGE Celje so zavarovali kraj, odklopili akumulatorja ter nevtralizirali iztekle motorne tekočine. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Ob 7.50 sta na Cankarjevi cesti v Litiji trčili osebni vozili. Gasilci PGD Litija so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje na vozilih, posuli iztekle tekočine ter nudili pomoč delavcem pri nalaganju vozila na avto vleko in reševalcem NMP pri oskrbi v nesreči treh poškodovanih oseb. V nadaljnjo oskrbo v UKC Ljubljana pa so reševalci NMP Ljubljana prepeljali dve osebi.

Ob 10.00 se je v Ulici Angela Besednjaka v naselju Rožna dolina, občina Nova Gorica, pri padcu z motorjem poškodoval motorist. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so nudili pomoč reševalcem NMP Nova Gorica in usmerjali promet do prihoda policije. Poškodovano sopotnico so reševalci NMP na nadaljnje zdravljenje prepeljali v SB Šempeter pri Gorici.

Ob 13.13 je na Kozjaku v občini Mislinja osebno vozilo zapeljalo z vozišča po strmem pobočju. Gasilci PGD Slovenj Gradec so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu, poškodovancu nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev ZRCK Ravne na Koroškem in ga nato prenesli po strmem pobočju do reševalnega vozila. Poškodovanca so po oskrbi na kraju reševalci NMP na nadaljnjo zdravljenje prepeljali v SB Slovenj Gradec.

Ob 13.14 je v naselju Vihre, občina Krško, osebno vozilo zapeljalo s cestišča, trčilo v dvoriščno ogrado in pristalo na dvorišču stanovanjske hiše. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nudili prvo pomoč poškodovancema do prihoda reševalcev NMP Krško, ki so poškodovani osebi nato na kraju oskrbeli in v nadaljnjo oskrbo prepeljali v UC Brežice.

Ob 19.22 je na cesti v Gorenjem Cerovu, občina Brda, padel kolesar in se poškodoval. Gasilca JZ GRD GE Nova Gorica sta zavarovala kraj dogodka in poškodovanemu kolesarju nudila pomoč do prihoda reševalcev NMP Nova Gorica.

Ob 19.10 se je v Primožu pri Ljubnem, občina Ljubno, pri delu s traktorjem občan prevrnil po pobočju. Gasilci PGD Nazarje so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč poškodovancu in pomoč pri prenosu do reševalnega vozila, stabilizirali traktor in odklopili akumulator. Reševalci NMP Mozirje so poškodovano osebo prepeljali v SB Celje.

Ob 21.06 se je na Titovi cesti v Mariboru osebno vozilo prevrnilo na bok. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, vozilo postavili na bok in odklopili akumulator. Reševalci NMP Maribor so oskrbeli poškodovanega voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 74 intervencij na javnem kraju, 32 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 39 tatvin, 15 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, 7 groženj, po 3 rope, drzne tatvine, ponarejanja denarja in preprečitve uradnega dejanja oz. napade na pooblaščeno osebo, po 2 povzročitvi telesnih poškodb in 2 nasilji v družini, ter po 1 ponarejanje listin in kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 221 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 168 na območju PU Novo mesto in 53 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ, 64 državljanov Afganistana, 53 Bangladeša in 28 Pakistana.

Spletno uredništvo