V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.626 klicev. Med 603 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 121 prometnih nesreč, 54 kršitev javnega reda in miru ter 111 kaznivih dejanj.

V 109 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 9 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 3 nesrečah huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 5 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika na območju PU Celje.

Ob 5.01 se je na delovišču hitre ceste od mejnega prehoda Škofije proti Kopru voznik z osebnim vozilom zaletel v prikolico in se poškodoval. Gasilci GB Koper so s tehničnim posegom omogočili reševalcem NMP dostop do ponesrečenca. Odpeljan je bil v SB Izola.

Ob 11.48 sta na Ljubljanski cesti v Ribnici trčili osebni vozili. Gasilci PGD Ribnica so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP, odklopili akumulatorja, s tehničnim posegom eno vozilo postavili na kolesa, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč vlečni službi. Dve lažje poškodovani osebi so reševalci NMP Ribnica prepeljali v bolnišnico.

Ob 15.11 je na križišču Ljubljanske ceste in regionalne ceste Domžale–Trzin, občina Domžale, voznik skuterja trčil v bok osebnega vozila in se poškodoval. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi ponesrečenega motorista, odklopili akumulator in posuli cestišče z vpojnim sredstvom.

Ob 16.05 je na cesti pri naselju Ribnica, občina Ilirska Bistrica, voznik motornega kolesa izgubil nadzor in padel po cestišču. Gasilci PGD Ilirska Bistrica so zavarovali kraj dogodka ter nudili prvo pomoč poškodovancu do prihoda reševalcev NMP Ilirska Bistrica. Ena poškodovano osebo so reševalci NMP prepeljali v SB Izola. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Ob 22.11 je na cesti Bled–Bohinj v bližini naselja Nomenj, občina Bohinj, osebno vozilo zbilo medveda. Gasilci PGD Bohinjska Bistrica so požarno in prometno zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu ter nudili pomoč policiji in lovcem LD Nomenj – Gorjuše.

Ob 22.32 je v naselju Šibenik, občina Šentjur pri Celju, osebno vozilo zapeljalo z vozišča. Gasilci PGE Celje so zavarovali in osvetljevali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP, odklopili akumulator ter vozišče posuli z vpojnimi sredstvi. V nesreči poškodovani osebi so reševalci NMP prepeljali v nadaljnjo oskrbo v UKC Maribor.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 38 intervencij na javnem kraju, 16 pa v zasebnih prostorih. 7 kršiteljev na območju PU Ljubljana, PU Maribor in PU Celje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 4 osebam, na območju PU Maribor, PU Ljubljana, PU Celje in PU Koper izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 40 tatvin, 26 vlomov, 23 poškodovanj tuje stvari, 5 ponarejanj denarja, 5 groženj, 4 nasilja v družini, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 ropa, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter 2 preprečitvi uradnega dejanja oz. napada na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 147 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 139 na območju PU Novo mesto in 8 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Pakistana (33), Maroka (15), Bangladeša (13).

 

Spletno uredništvo, M.V.