Predsednika prevratniške stranke Resni.ca Zoran Stevanović, ki je za torek in sredo napovedal blokado države pred vrhom EU-Zahodni Balkan, se bo v ponedeljek dopoldne srečal s predsednikom republike Borutom Pahorjem. Številni menijo, da gre za nespametno potezo predsednika Pahorja, ki jo bo Stevanović izkoristil v svoj prid in bo še bolj aktiviral svojo bazo.

Naivno potezo predsednika države Boruta Pahorja, da organizatorja nasilnih protestov Zorana Stevanovića prepriča k odpovedi napovedanih protestov, kjer bodo voditelji držav EU ter predsednik Evropskega sveta Charles Michel in predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen, bo seveda Stevanović izkoristil za še večjo publiciteto ter tako še dodatno aktivacijo svoje politične baze. S tem bo nedemokratičnim metodam dodal še dodatno legitimiteto, namesto da bi se s Stevanovićem ukvarjali organi pregona.

V uradu predsednika so ob tem pojasnili le, da je Pahor obljubil dialog in da bo tej obljubi sledil. Spomnili so še, da je predsednik v preteklosti nekatere protestnike že sprejel in jim prisluhnil.

S skrajneži se ne pogaja na najvišji politični ravni
Kot so danes v sporočilu za javnost zapisali v stranki Resni.ca, bo Stevanović v pogovoru Pahorju predlagal, da pozove vlado k odstopu in predčasnim volitvam ter k odpravi obvezujočih ukrepov PCT (preboleli, cepljeni, testirani). Medtem pa Stevanović, ki je v preteklosti po družbenih omrežjih vabil na sredine proteste, ki so se nazadnje sprevrgli v blokado cest, policija pa je za njihovo končanje uporabila vodni top in solzivec, na družbenih omrežjih znova poziva k udeležbi na protestu prihodnji teden. Kot napoveduje, želi izkoristiti pozornost javnosti ob tem, ko bo prihodnji teden v Sloveniji potekal vrh EU-Zahodni Balkan. Voditelji držav se bodo na neformalni delovni večerji zbrali v torek. Vse oči EU bodo uprte v Slovenijo, je zato zapisal Stevanović in navedel, da je pritisk treba stopnjevati. Zahtevo je podkrepil prav z namigom o morebitni blokadi slovenskih cest in države pred vrhom EU-Zahodni Balkan.

Berlin strips Hitler kingmaker Paul von Hindenburg of honorary citizenship | News | DW | 27.02.2020
Slovenska politika ne sme delati napak, kot jih je nemški predsednik Hindenburg, ki je leta 1933 imenoval Hitlerja za kanclerja in je tako pripomogel k nacističnemu prevzemu oblasti. K temu so ga prepričali svetovalci. Pred tem so nacisti dvakrat napadli Reichstadt.

Na napoved se je na Twitterju že odzval premier Janez Janša, ki je ocenil, da je tako “govoril Mussolini pred pohodom na Rim“. “Posledice so znane,” je dodal.

Uredništvo