V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.801 klicev. Med 749 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 135 prometnih nesreč, 90 kršitev javnega reda in miru ter 96 kaznivih dejanj.

V 110 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 22 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 3 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 7 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

Ob 00.02 je na Verovškovi cesti v Ljubljani vozilo trčilo v odbojno ograjo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator na vozilu. Poškodovano potnico v vozilu so na nadaljnje zdravljenje odpeljali reševalci NMP Ljubljana.

Ob 7.28 sta v bližini naselja Spodnji Log, občina Litija, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Litija so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, s tehničnim posegom iz vozila rešili poškodovano osebo in jo predali reševalcem NMP Litija.

Ob 7.45 se je na AC Senožeče – Divača pri odcepu za Sežano, občina Divača, tovorno vozilo zaletelo v obcestno ograjo. Gasilci ZGRS Sežana ter PGD Senožeče in Postojna so odklopili akumulatorja na vozilu in nevtralizirali izteklo dizelsko gorivo. Po cestišču se je razlilo približno 200-300 litrov dizelskega goriva.

Ob 8.57 sta v Sečovljah, občina Piran, trčila kombinirano in osebno vozilo, pri čemer je slednje pristalo na strehi. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovane osebe, ki je bila prepeljana v SB Izola.

Ob 10.58 je v naselju Trotkova, občina Benedikt, osebno vozilo zapeljalo v potok. Gasilci PGD Benedikt, PGD Gornja Radgona in JZ GB Maribor so s tehničnim posegom rešili poškodovanega ukleščenega voznika iz vozila, potegnili vozilo iz potoka ter nastavili pivnike zaradi morebitnih izteklih motornih tekočin. Poškodovanca so reševalci NMP prepeljali v UKC Maribor.

Ob 11.32 je v bližini naselja Stranska vas v Novem mestu osebno vozilo zapeljalo s ceste in obstalo na strehi. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj, odklopili akumulator, postavili vozilo na kolesa in pomagali policistom pri usmerjanju prometa. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so ponesrečeno osebo pregledali na kraju, nadaljnje zdravniške oskrbe ni potrebovala.

Ob 12.10 sta v Kidričevi ulici v Trzinu trčili osebni vozili. Gasilci CZR Domžale in PGD Trzin so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator na enem vozilu. Reševalci NMP Ljubljana so poškodovano osebo oskrbeli na kraju.

Ob 13.47 sta v bližini naselja Loka v občini Koper trčili osebni vozili. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi treh poškodovanih oseb, odklopili akumulatorja in nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Dve poškodovani osebi so reševalci NMP prepeljali v SB Izola.

Ob 14.47 sta v naselju Podgrad, občina Ilirska Bistrica, trčila osebni avto in motorno kolo. Gasilci PGD Ilirska Bistrica so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč ekipi NMP Ilirska Bistrica. V nesreči se ja lažje poškodoval motorist.

Ob 16.14 sta na avtocesti Gruškovje–Draženci, občina Podlehnik, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč poškodovanima osebama do prihoda reševalcev, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč vlečni službi. Poškodovani osebi sta bili prepeljani v bolnišnico.

Ob 17.53 je v naselju Črniče, občina Ajdovščina, padel motorist. Gasilci GRC Ajdovščina so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovanega motorista. Reševalci NMP Ajdovščina so ga prepeljali v šempetrsko bolnišnico.

Ob 19:50 so v naselju Grahovo v občini Cerknica trčili tri osebna vozila in traktor. Gasilci PGD Cerknica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP Cerknica, ki so poškodovano osebo na kraj oskrbeli in nato v nadaljnjo oskrbo prepeljali v UKC Ljubljana.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 58 intervencij na javnem kraju, 32 pa v zasebnih prostorih. Pet kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi na območju PU Ljubljana izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 40 tatvin, 16 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, 8 groženj, 5 kaznivih dejanj v zvezi s prepovedanimi drogami, 5 ponarejanj denarja, 4 povzročitve telesnih poškodb, 3 drzne tatvine, po 2 ropa in nasilji v družini ter 1 ponarejanje listin.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 241 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 219 na območju PU Novo mesto, 18 na območju PU Koper, 4 na območju PU Celje. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (99), Maroka (74) in Pakistana (30).

Spletno uredništvo