“Očitno je Tanja Fajon, čeprav ni bila članica misije, vpletena v pripravo poročila. Njen asistent pa je na dokumentu pustil sledi. Že dolgo je jasno, da ima ta zgodba izvor v Sloveniji in da sploh ne gre za ugotavljanje dejanskega stanja, ampak za napad na vlado! Razkrinkani!” je zapisala Romana Tomc in pripela dokument, na kateri je zapisano ime Jure Tanko, ki je asistent Fajonove. To, kar je danes edina slovenska članica komisije Romana Tomc objavila na omrežju Twitter, je zares obsojanja vredno.

Vsi se še spomnimo komisije pod vodstvom Sophie in ‘t Velt, ki je bila poslana v Slovenijo, da preveri stanje vladavine prava in svobode medijev pri nas. Že takrat je bilo jasno, da je bilo vse skupaj zrežirano s strani slovenske opozicije, ki so v tujino širili laži. Najbolj so Slovenijo in njeno vlado v tujini blatili prav tisti, ki bi ji morali stopiti v bran. Dobri politiki namreč na tujem nikoli ne črnijo svoje države z izvažanjem domačih političnih frustracij.

Evropska poslanka Tanja Fajon ni bila članica komisije, ki je prišla v Slovenijo in tako tudi ne ona in ne njeni asistenti nikakor ne morejo biti vpleteni v komunikacijo omenjene komisije. Vendar pa, kot je jasno razvidno iz fotografije, je v komunikacijo posegel tudi njen asistent Jure Tanko. Prav zanimivo bo, kako bo to pojasnila Fajonova. Seveda naj bi bila komisija neodvisna, zdaj se je izkazalo, koliko! Bo evropska poslanka odstopila? Kako bo ravnal evropski parlament? Vsekakor bomo zadevo spremljali.

Uredništvo, prvotno objavljeno tukaj.