S 1. januarjem, torej z današnjim dnem, so se dvignile cene cigaret in drugih tobačnih izdelkov, saj je vlada v decembru dvignila trošarine na tobačne izdelke.

 

Za en zavojček cigaret je potrebno odšteti 20 centov več, kar pomeni podražitev za štiri do pet odstotkov. Cene tobačnih izdelkov so se zvišale zaradi višjih trošarin, ki jih je v decembru dvignila vlada iz 126 evrov na 131 evrov za 1000 cigaret. Danes so se zvišale trošarine tudi za cigare in cigarilose, drobno rezani tobak in drug tobak za kajenje, pa tudi za tobak za segrevanje ter elektronske cigarete.

Vendar pa to ni edina podražitev, ki jo vlada napoveduje za letos. Že 1. maja se bodo trošarine za cigarete zvišale na 136 evrov za 1000 cigaret, kar na zavojček cigaret ponovno pomeni 20 centov. Nato pa bo pred koncem leta, natančneje 1. novembra, ponovno zvišanje na 141 evrov.

V obeh napovedanih podražitvah se bodo tako kot danes dodatno zvišale trošarine za cigare in cigarilose, drobno rezani tobak, drug tobak za kajenje, tobak za segrevanje ter elektronske cigarete.

 

Spletno uredništvo, M.V.