V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.547 klicev. Med 610 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 156 prometnih nesreč, 44 kršitev javnega reda in miru ter 87 kaznivih dejanj.

V 144 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 11 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 8 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa  pridržali 3 voznike.

Ob 10.25 sta na Ankaranski cesti v Kopru trčila minibus in tovorno vozilo. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka, iz minibusa s tehničinim posegom rešili ukleščenega voznika, odklopili fotovoltaične celice in postavili minibus nazaj na kolesa. V nesreči poškodovano osebo so oskrbeli izolski reševalci in nato prepeljali na nadaljnje zdravljenje v SB Izola.

Ob 15.50 je v naselju Sveti Vid v občini Vuzenica osebno vozilo zapeljalo z vozišča in se prevrnilo na streho. Gasilci PGD Radlje ob Dravi so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč policistom pri usmerjanju prometa, odklopili akumulator in vozilo postavili nazaj na kolesa. V nesreči je bila poškodovana ena oseba.

Ob 19.37 je v Mačkovcih, občina Puconci, voznica z osebnim vozilom zapeljala s cestišča in pristala na strehi. Gasilci PGD Murska Sobota so zavarovali in osvetljevali kraj nesreče ter na vozilu odklopili akumulator. Poškodovano voznico so reševalci NMP Murska Sobota odpeljali v SB Murska Sobota.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 35 intervencij na javnem kraju, 9 pa v zasebnih prostorih. 2 kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 42 tatvin, 19 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, 4 povzročitve telesnih poškodb, 4 ponarejanja denarja, 3 grožnje, 2 drzni tatvini, 1 rop ter 1 nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 76 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 60 na območju PU Novo mesto, 11 na območju PU Koper in 5 na območju PU Celje. Med njimi so obravnavali največ državljanov Sirije (13), Rusije (10) in Afganistan (8).

Spletno uredništvo, M.V.