V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.410 klicev. Med 556 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 153 prometnih nesreč, 48 kršitev javnega reda in miru, ter 87 kaznivih dejanj.

V 142 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 9 nesrečah so bili udeleženci lažje in v 2 nesrečah huje telesno poškodovani.

Ob 6.03 je v naselju Vitovlje, občina Nova Gorica, vozilo zapeljalo s ceste. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so odklopili akumulator in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovanega voznika. Voznika so prepeljali v šempetrsko bolnišnico.

Ob 11.54 je na cesti Šmarje–Dragonja, občina Koper, osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Gasilci JZ GB Koper so vozilo stabilizirali proti zdrsu, s tehničnim posegom rešili osebi iz vozila, odklopili akumulator in zavarovali mesto dogodka. Poškodovanih ni bilo.

Ob 13.30 sta na Viševniku, občina Bohinj, zaradi snega in slabih vremenskih razmer obtičali planinki. Gorski reševalci GRS Bohinj so ju našli in nepoškodovani pospremili v dolino.

Ob 15.45 so na avtocesti pri izvozu Dramlje, občina Šentjur, trčili dve osebni in eno tovorno vozilo. Poškodovali sta se dve osebi. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč poškodovanim, sanirali razlite motorne tekočine, odklopili akumulatorje in nudili pomoč delavcem DARS-a pri odstranjevanju razbitin. Reševalci NMP Celje so poškodovani osebi oskrbeli in prepeljali v celjsko bolnišnico.

Ob 17.00 sta na regionalni cesti v naselju Golobinjek v občini Podčetrtek trčili osebno in tovorno vozilo. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina in Imeno so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, s tehničnim posegom iz vozila rešili poškodovano osebo in reševalcem NMP Šmarje pri Jelšah nudili pomoč pri oskrbi dveh ponesrečencev. Gasilci so enega ponesrečenca prenesli do helikopterja SV, ki ga je odpeljal v UKC Maribor, drugega pa so reševalci NMP prepeljali v SB Celje.

Ob 22.32 je v Gorkega ulici v Mariboru gorelo osebno vozilo. Požar so pogasili gasilci JG GB Maribor.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 3 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 1 voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 37 intervencij na javnem kraju, 11 pa v zasebnih prostorih. 1 kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 41 tatvin, 16 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, 5 groženj, 4 ponarejanja denarja, 3 drzne tatvine, 3 nasilja v družini, 1 povzročitev telesne poškodbe, 1 ponarejanje listin, ter 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 96 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 72 na območju PU Novo mesto, 19 na območju PU Koper in 5 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (23), Sirije (16), Rusije (12).

Spletno uredništvo, M.V.