Spletni portal Nova 24 TV danes poroča o nevzdržnem stanju na logaški osnovni šoli 8. talcev. Celoten članek si lahko preberete TUKAJ.

Po poročanju portala naj bi se zadeve pripeljale tako daleč, da naj bi pouk potekal, kar po hodnikih, da pa imajo učenci zamaknjene urnike smo na našem portalu že poročali.

Žalostno pri vsem skupaj je to, da se za probleme ve že zelo dolgo naredilo pa se ni nič. In tu gre predvsem odgovornost občini. Na žalost so volivci to spoznali 14 dni prepozno, saj so aktualnemu županu z veliko večino zaupali nov mandat, čeprav sta njegova protikandidata obljubljala prioritetno reševanje tega problema. Tako da gre v tem delu odgovornost tudi volivcem. Že Ivan Cankar je v Hlapcih dejal “Narod si bo pisal sodbo sam”. Tako je tudi v tem primeru, saj imamo volivci le enkrat na štiri leta možnost povedati kaj si mislimo o svojih oblastnikih. Če te refleksije ni, se tudi nosilci oblasti raje posvetijo svojim problemom kot pa da bi reševali probleme ljudi, ki so jih tja zato tudi izvolili.

Aktualni župan je namreč v odgovoru za STA jasno povedal, da rešitve še ne gre pričakovati najmanj dve do tri leta. S hitrostjo kot se v Logatcu gradi narodni dom pa nas lahko upravičeno skrbi, da rešitve ne bo še 10 let. Upamo, da se sicer motimo, in tudi ta članek ni mišljen kot kritika, marveč opozorilo, da se je problema potrebno lotiti takoj.

Uredništvo