V zadnjih 24 urah so na interventni številki policije 113 sprejeli 1575 klicev. Med 697 interventnimi dogodki so med drugim obravnavali 161 prometnih nesreč, 86 kršitev javnega reda in miru ter 96 kaznivih dejanj.

 

Na področju prometne varnosti so obravnavali 141 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 17 z lahko telesno poškodbo in 3 prometne nesreče s hudo telesno poškodbo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 1 voznika motornega kolesa na območju Policijske uprave Koper. Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 17 vozil.

Ob 0.50 je na avtocestnem odseku Razdrto–Postojna pri naselju Hruševje, občina Postojna, osebno vozilo trčilo v dva divja prašiča, drugo vozilo se je ob izogibanju nesreči prevrnilo na streho. Gasilci PGD Postojna in Razdrto so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje na vozilih, nudili pomoč reševalcem NMP Postojna pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe v reševalno vozilo, posuli z vpojnim sredstvom razlite motorne tekočine na vozišču ter nudili pomoč delavcem DARS-a pri odstranjevanju posledic nesreče.

Ob 5.36 so na avtocesti od razcepa Dragučova proti Pernici, občina Pesnica, trčila osebno vozilo, tovorno vozilo in vozilo DARSA. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nevtralizirali iztekle tekočine na cestišču. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Ob 6.12 sta na stari cesti Grosuplje–Ivančna Gorica v naselju Peščenik, občina Ivančna Gorica, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Stična in GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nudili pomoč reševalcem NMP in nevtralizirali razlite tekočine.

Ob 6.58 se je na avtocesti med Tepanjem in Slovensko Bistrico v smeri Maribor, občina Slovenska Bistrica, prevrnilo tovorno vozilo. Gasilci PGD Slovenska Bistrica in Slovenske Konjice so zavarovali kraj dogodka in očistili po vozišču razlite motorne tekočine.

Ob 7.33 je v naselju Ajba, očina Kanal ob Soči, zaradi tehnične okvara vozilo zapeljalo z vozišča. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so s tehničnim posegom vozilo postavili nazaj na vozišče. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 8.18 je na avtocesti v bližini naselja Dragučova, občina Pesnica, osebno vozilo trčilo v naletno strukturo. Gasilci JZ GB Maribor so odklopili akumulator in z absorbentom posuli po vozišču iztekle motorne tekočine.

Ob 13.08 sta na cesti Trbovlje–Hrastnik, občina Trbovlje, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Trbovlje-mesto in PGD Hrastnik so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP Trbovlje pri oskrbi poškodovancev, odklopili akumulatorje na vozilih in nevtralizirali iztekle motorne tekočine.

Ob 15.42 je v naselju Brezovci, občina Puconci, osebno vozilo zapeljalo z vozišča na njivo. Gasilci PGD Murska Sobota so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili voznika iz vozila, odklopili akumulator, nudili pomoč policiji in reševalcem NMP Murska Sobota, ki so poškodovano osebo oskrbeli na kraju in v nadaljnjo oskrbo prepeljali v SB Murska Sobota.

Ob 17.21 sta v naselju Bevče v občini Velenje trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci PGE Velenje in PGD Velenje so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine in usmerjali promet.

Okoli 22. ure je na regionalni cesti Bukovica – Dolenja vas je 33-letni voznik daljše limuzine izgubil oblast nad vozilom, zapeljal na nasprotno smerno vozišče in čelno trčil v vozilo, ki ga je nasproti pripeljal 32-letni voznik. Na kraju je zaradi poškodb umrla 85-letna sopotnica v vozilu, ki je pripeljalo nasproti. Ostali udeleženi so bili z reševalnimi vozili odpeljani v zdravstveno ustanovo. Niso v življenski nevarnosti. Policisti so z voznikom limuzine opravili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,62 mg/l.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 69 intervencij na javnem kraju in 17 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 4 kršitelje na območju Policijskih uprav Ljubljana in Koper. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so izrekli ukrep prepovedi približevanja 4 osebam na območju Policijskih uprav Maribor, Celje in Kranj.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 50 tatvin, 24 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, 3 nasilja v družini, 2 ponarejanji denarja, 1 povzročitev telesnih poškodb, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in 1 grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 141 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 130 na območju PU Novo mesto, 9 na območju PU Koper, 1 na območju PU Ljubljana in 1 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (63), Iraka (22) in Pakistana (19).

Spletno uredništvo